RG 2021: Összejött a lehető legerősebb párosítás a férfi egyes legalsó negyedében

Vasárnap délután Stefanos Tsitsipas és Daniil Medvedev is megnyerte a maga nyolcaddöntős mérkőzését a Roland Garroson. A legjobb 8 között egymás ellen játszanak.

Nem történt meglepetés a vasárnapi játéknap első két férfi egyes meccsén a Roland Garroson. A tét az alsó ág számára a negyeddöntőbe jutás volt, s ezt Stefanos Tsitsipas (5.) és Daniil Medvedev (2.) is magabiztosan elérte. Előzetesen mindkettejük mérkőzéséből ki lehetett nézni, hogy szorosabb lehet, de végül sem a görög, sem az orosz nem engedett egy játszmát sem aktuális ellenfelének. Tsitsipasnak a spanyol Pablo Carreno Bustát (11.) kellett legyőznie, aki kétszer már eljutott a legjobb 8-ig, de a tavalyelőtti világbajnok lehengerlően játszott az első két szettben: 27 nyerője mellé mindössze 8 rontott ütése volt. Carreno Bustának aztán lehetősége adódott a harmadik játszmában a szépítésre, ugyanis itt 4/1-re is vezetett, de az ominúzus állás után már csak egy játékot tudott megnyerni a US Open kétszeres elődöntőse. – végeredmény: 6/3 6/2 7/5.

Talán több esélyt adtak Cristian Garinnak (22.) előzetesen Medvedev ellen, mert a chilei kedvenc borítása a salak, amit meg az oroszok regnáló világbajnoka elvileg a háta közepére sem kíván. Az Australian Open idei döntőse ehhez képest nem menetelt rosszul a negyedik fordulóig, de a nagy meglepetés csak ezután következett. Garinnak ugyanis az első két szett alatt három játékot engedett és ez a találkozó voltaképpen nagyon hasonlított a Tsitsipasékéra: itt is az történt, hogy az esélytelenebb fél a dupla-szetthátrány után a harmadik felvonás közepére előnybe került, hogy aztán eltékozolja azt a folytatásra (6/2 6/1 7/5).

Medvedevnek 0-4-es volt a mérlege a mostani torna előtt a Roland Garroson, ezt azonban már kiegyenlítette. Az utóbbi idők salakpályás eredménytelensége miatt talán még maga az orosz sem számolt önmagával Párizsban, most azonban ott tartunk, hogy világelsőségének matematikai esélyéről kell beszélnünk. Ugyanis ha Medvedev esetleg megnyeri a tornát, megelőzi Novak Djokovicot a világranglistán, illetve akkor is, ha bejut a döntőbe, de a másik ágon Djokovic nem. Utóbbira azért van némi esély, mert a szerb az elődöntőben a 13-szoros bajnok Rafael Nadallal (3.) futhat össze, akinek mindössze 2 veresége van erről a tornáról. A legtöbb dolog azonban egyértelműen Medvedevtől függ: Tsitsipas ellen pazar, 5-1-es mérlege van és az idei Australian Open elődöntőjében erődemonstrációt tartva nyert a göröggel szemben. Tsitsipas viszont jobban játszik salakpályán, mint az orosz. Tele van tehát érdekes előzménnyel az előző két világbajnok párizsi negyeddöntője, az meg már csak hab a tortán, hogy a két fiatalember nem igazán rajong egymásért, ezt pedig a sajtónak is tudtára adták már nem egy alkalommal.

Az alsó ág másik negyeddöntője még nem alakult ki. Alejandro Davidovich Fokina és Federico Delbonis ezekben a percekben is pályán van a Suzanne Lenglenon, Alexander Zverev (6.) és Kei Nishikori pedig a Philippe Chatrier esti programjában kaptak helyet.

Borítókép forrása: marketshockers.com