RG 2021: Összejött a Djokovic-Nadal álomelődöntő

Novak Djokovic és Rafael Nadal játssza az elődöntőt a felső ágon a Roland Garroson. A szerb, illetve a spanyol teniszező egyaránt négy játszmában jutott tovább. 

Novak Djokovic ( 1 )-Matteo Berrettini ( 9 ) 6/3 6/2 6/7(5) 7/5

Novak Djokovic kipihent ellenfelet kapott a negyeddöntőben, hiszen Matteo Berrettininek nem kellett játszani a legjobb 16 között Roger Federer visszalépése miatt. A két játékos eddig egyetlen alkalommal a 2019-es londoni világbajnokságon találkozott, akkor a szerb mindösszesen 3 játékot veszítve nyerni tudott.

Djokovic miután az első két adogatójátékában fogadó előnyöket hárított, 2-1-nél break előnybe került. A szerb az első játszma összes kritikus pillanatából jobban jött ki, és 6-3-mal vezetést szerzett. A második felvonásban a világelső 2-2-őt követően kétszer is elvette az olasz szerváját, és egy 6-2-re megnyert szettel karnyújtásnyira került a győzelemtől. Berrettini a két szettes hátrány tudatában viszont elkezdett egyre felszabadultabban teniszezni, és ennek eredményeképpen rövidítésben bezsebelte a harmadik játszmát. Parázs mérkőzés kezdett kialakulni, aminek Berrettini szempontjából nem tett jót a Philippe Chatrie kötelező kiürítése Djokovic 3-2-es vezetésénél. A folytatásban az olasz egyre jobban szenvedett adogatóként, a szerb pedig ezt kihasználta, és 6-5-nél fogadóként a harmadik mérkőzés labdáját értékesítve lezárta a találkozót.

Djokovic nehéz küzdelemre kényszerült Berrettinivel szemben
Kép forrása: theguardian.com

Rafael Nadal ( 3 )-Diego Schwartzman ( 10 ) 6/3 4/6 6/4 6/0 

Rafael Nadalra kőkemény erőpróba várt a legjobb 4 közé jutásért, hiszen az argentin Diego Schwartzmannal csapott össze. A két játékos utolsó mérkőzése a tavalyi Roland Garroson a spanyol három szettes győzelmét hozta.

Nadal tudta megcsinálni a mérkőzés első breakjét 3-2-nél, ám előnye azonnal semmisé vált. Schwartzman annak ellenére, hogy visszajött, a következő adogatójátékát ismét elveszítette, és ezt a spanyol a játszma megnyerésével büntette. A második felvonásban az argentin 3-0-val indított, Nadal azonban hamar egalizálni tudott. Schwartzman viszont a játszma folytatásában remekül játszott, és 5-4-nél újra elnyerte ellenfele szerváját, így kiegyenlített. Nadal azonban nem szeretett volna komolyabb túlórát, a harmadik játszmában remek szerváinak és 1 breaknek köszönhetően 6-4-gyel ismét magához ragadta a vezetést, majd a negyedik szettben játékot sem veszítve végett vetett a mérkőzésnek.

Nadal küzdelmes csatát nyert meg Schwartzman ellen
Kép forrása: atptour.com

Kiemelt kép forrása: nytimes.com