WTA Nottingham: Az első kiemelt nyerte a tornát

2021. június 13.
by Diapolo

A Roland Garros árnyékában a héten Nottinghamben startolt el a füves pályás szezon a hölgyek számára, ahol Konta Johanna első kiemeltként nyerte meg a versenyt.

A Viking Open Nottingham elnevezésű torna sokaknak értelemszerűen a Roland Garros miatt nem volt ideális opció, azoknak azonban, akik a füves pályás szezonra hangolódnának, mindenképp jól jött. A több, mint 235 ezer dolláros összdíjazású verseny a WTA250-es besorolásba tartozik. A tornán 18 versenyző kapott kiemelést, ez a 18 versenyző a WTA világranglista első száz helyének valamelyikén foglal helyet.

A felső ágon az első kiemelt Konta Johanna kapott helyet, de ezen az ágon kapott helyet például Donna Vekic és az egészen elődöntőig menetelő Nina Stojanovic is. Alul Allison Riske kapta a legmagasabb kiemelést, de Kristina Mladenovic, Katie Boulter és a döntőg jutó Zhang Shuai is a tábla ezen részére kapott beosztást.

A harmadik fordulóig jutott Allison Riske és Donna Vekic is, felül Konta Johanna és Nina Stojanovic volt erős, alul Lauren Davis menetelt szépen, illetve Zhang is. Ez lett az elődöntők leosztása is, miután Katie Boulter feladta a meccsét győztes helyzetből Davis ellen. A felső ági elődöntőt Konta három nagyon nehéz szettben nyerte, alul viszont Zhang két szettben verte az amerikai lányt. A döntő tükörsima lett, Konta 6:2, 6:1 arányban nyert a kínai versenyző ellen, így két vesztes itteni döntő után először nyert Nottinghamben, ráadásul az első brit versenyző lett, aki Sue Barker 1981-es győzelme óta hazai pályán nyert.

A kép forrása: wtatennis.com