WTA Beharangozó: Birmingham

2021. június 14.
by Diapolo

Folytatódnak a hagyományos angliai füves tornák, ezen a héten a mezőny Birminghamben méri össze tudását, ahol az előző heti nottinghami torna résztvevői közül is sokan jelen lesznek majd.

Ha szabad ilyet mondani, akkor mindenképp ez lesz a gyengébb torna ezen a héten a hölgyeknél, nemcsak azért, mert a birminghami torna a berlinivel ellentétben csak WTA250-es besorolású, hanem a pénzjutalom is csak fele akkora, – nagyjából 235 ezer dollár – mint a német fővárosban, így kevésbé mozgatta meg a jobb játékosokat. Itt is 32 résztvevő hely lesz, igaz, Berlinnel ellentétben itt viszont nincsenek erőnyerők, tehát a kiemeltek már az első körben is kénytelenek megküzdeni. A 2019-es győztes Ashleigh Barty nem lesz itt a mezőnyben, ahogy a korábban kétszer diadalmaskodó Petra Kvitova sem, Kerber és Keys pedig Berlinben indul, így nem lesz korábbi bajnok a mezőnyben.

A felső negyedben az első kiemelt Elise Mertens mellett ott lesz még a 8. kiemelt Marie Bouzkova is, aki a második körben Caroline Garciával csaphat össze. Eggyel lejjebb a 4. és 5. kiemelt Daria Kasatkina és Jelene Ostapenko kapott helyet, utóbbi első körös ellenfele a mőlt héten Nottinghamban elődöntős Lauren Davis lesz.

A tábla alső felében a harmadik negyedben a nottinghami döntős Zhang Shuai 6. kiemelést kapott, Donna Vekic pedig 3. kiemeltként lett rangsorolva. Alul pedig talán a legerősebb összeállítás lesz, hiszen francia házicsatával kezdődik a sor: a 7. kiemelt Fiona Ferro Kiki Mladenovic ellen kezd, de itt van egy másik múlt heti elődöntős is Nina Stojanovic személyében, és nem feledkezhetünk meg a 2. kiemelt Ons Jabeurról sem.

Konta Johanna a héten nem indul tornán, így Birminghamben szinte biztosan nem lesz hazai győztes. Az esélyek kicsit világosabbak, mint Berlinben, felül Kasatkina és Mertens, alul Ferro lehet talán kiugróbb, a múlt héten sikeres játékosok szerintem ezúttal kevésbé rúgnak majd labdába.

A kép forrása: wtatennis.com