Wimbledon 2021: Udvardy Panna búcsúzott

Udvardy Panna számára is befejeződött a 2021-es wimbledoni torna selejtezője. A magyar teniszezőnő döntő szettben szenvedett vereséget a kolumbiai Maria Camila Osorio Serrano-tól. 

A wimbledoni kvalifikáció második fordulójában már csak egyetlen magyar hölgy maradt versenyben. Udvardy Panna nehéz mérkőzést nyert meg az első körben azért, hogy összecsapjon az első kiemelt, kolumbiai Maria Camila Osorio Serrano-val.

A találkozó igazi hullámvasútszerű kezdetet vett. Serrano kétszer is break előnyben teniszezhetett, Udvardy azonban mind a két alkalommal vissza tudott jönni a hátrányból. A magyar játékos viszont nagyon szenvedett az adogatásával ebben a játszmában, és ezt kolumbiai ellenfele harmadszor is kihasználta, amivel lezárta a szettet. Udvardy kedvét az elveszített játszma egyáltalán nem szegte, a második felvonás elején, majd legvégén is elnyerte Serrano szerváját, és 6-3-mal kiegyenlített. A harmadik játszma egy gyors break váltással kezdődött, majd a folytatásban a kolumbiai pillanatai következtek. Serrano 1-1-et követően kétszer elvette Udvardy adogatását, és egy 6-2-re megnyert szettel továbbjutott a selejtező harmadik fordulójába.

A mérkőzés végeredménye: 

Maria Camilo Osorio Serrano ( 1 )-Udvardy Panna 6/4 3/6 6/2

Kiemelt kép forrása: nemzetisport.hu