WTA Bad Homburg: Angelique Kerber még mindig erős füvön

Kerber a döntőben hozta azt, ami egész héten jellemezte: magabiztosságot, és pazar színvonalú játékot, ez pedig egy hazai tornagyőzelmet ért számára.

Érdekes módon voltak olyan nagynevű versenyzők, akik nem Eastbourne-t, hanem a németországi Bad Homburgot választották utolsó felkészülési helyszínül Wimbledon előtt, ide tartozott Kvitova, Kerber és Azarenka is, legelőbbi egyértelműen az egyik legjobb füves pályás játékos, két wimbledoni címe erről árulkodik.

Az már a felvezetőben is elhangzott, hogy a felső ágon Kvitova és Kerber kettőse volt az erősebb duó, alul viszont teljesen borult a papírforma, így több érdekességnek is szemtanúi lehetttünk. Ilyen volt például az, hogy az általam döntőbe várt Jessica Pegula 3. kiemeltként már a második fordulóban kiesett Katarina Siniakova ellen, de azzal is kevesen számolhattak, hogy Azarenka a negyeddöntőben visszalép a Sara Sorribes Tormo elleni mérkőzéstől.

Így felül Kvitova-Kerber, alul pedig Siniakova-Sorribes Tormo elődöntő alakult ki. Egyértelműen a két korábbi Grand Slam győztes párharca volt az élesebb, és izgalmasabb, ugyanis Angelique Kerber csak döntő szett tiebreakben tudta legyőzni az 1. kiemelt cseh játékost. A másik párosítás kevésbé hozott nagy izgalmakat, Siniakova két sima szettben jutott be a döntőbe.

A döntő első szettje az elvesztett adogatásokról szólt, a kilenc játékból csupán négyet tudott az adogató hozni, a német jött ki szerencsésebben a helyzetből, és megszerezte a vezetést. A második szett is nehezen indult, 1:2-nél pedig Siniakova adogatásánál 40:0-nél egy kettős hibával megtörte lendületét, és majdnem el is vesztette a szerváját, de egy maratoni játék után talpon maradt, és megzavarta annyira Kerbert, hogy vissza tudta venni korábban elvesztett adogatását. Azonban a lüktetés folytatódott, és Siniakova ismét tálcán kínálta a németnek a győzelem lehetőségét, amit Kerber köszönt szépen, és ezúttal már nem hibázott, 6:3, 6:2-vel lezárta a meccset. Érdekesség egyébként, hogy bár az eredmény nem erre utal, de az eastbourne-i torna döntője nem volt ilyen színvonalas, mint a német tornáé. Angelique Kerber szinte hihetetlen, de először nyert tornát a 2018-as wimbledoni sikere óta.

A kép forrása: wtatennis.com