Wimbledon 2021: Szetthátrányból fordított Djokovic a bemutatkozáson

Esett az eső Londonban, így egyelőre csak a világelső van ott a második fordulóban a férfiak közül.

Az igazán angolos, esős időjárás miatt behúzott tető alatt kezdődtek meg a 2021-es Wimbledoni Teniszbajnokság küzdelmei. A hagyományokhoz hűen az első nap első Centerpályás meccsén a férfi egyes címvédője, jelen esetben Novak Djokovic (1.) mutatkozott be először. A szerb világelső ellenfele a világranglista e heti 253. helyezettje, a mindössze 19 éves Jack Draper volt, aki britként megkapta a szabadkártyát a szervezőktől.

Ő pedig ezt meg is hálálta, ugyanis rutintalansága és a világranglistás különbség ellenére bátran játszott, kamatoztatta balkezességét a füvön, miközben Djokovic kissé nehezen vette fel a borítás ritmusát. A kétszeres címvédőnek ez volt az első egyéni meccse a Roland Garros megnyerése óta (múlt héten Mallorcán párosban indult) és nem kis meglepetésre elveszítette az első játszmát azok után, hogy elveszítette legelelső adogató játékát. A 20. Grand Slam-győzelmére hajtó szerb viszont azon nyomban össze tudta magát szedni és a mérkőzés hátralevő részében mindössze 5 játékot veszített el Draperrel szemben, kettő óra hossza után máris fogadhatta gratulációját – végeredmény: 4/6 6/1 6/2 6/2.

Djokovic ezzel a nap első továbbjutója a férfiaknál, ugyanis az időjárás miatt még csak ezután kezdődnek meg a külső pályás meccsek, idéntől azonban már az 1-es pálya is befedhető, ott jelenleg a Roland Garros másik idei döntőse, Stefanos Tsitsipas (3.) küzd Frances Tiafoe-val, az amerikai megnyerte az első játszmát.

Kép forrása: telegraph.co.uk