Wimbledon 2021: Babos Tímea búcsúzott az első fordulóban

2021. június 29.
by Diapolo

Sajnos nem tartott sokáig a wimbledoni torna az egyetlen magyar főtáblás játékosnak a hölgyeknél, Babos Tímea az első fordulóban kikapott.

Babos Tímea az orosz Anna Blinkova ellen lépett pályára a wimbledoni torna első fordulójában. A két játékos eddig egy alkalommal, a 2017-es budapesti tornán találkozott, akkor Babos két szettben tudott győzni.

Ezúttal sajnos az orosz lány érvényesítette a papírformát, és megmutatta, hogy miért tud egyre feljebb mászni a legjobb százon belül is. Az első játszmában Timi gyorsan hátrányba került, de 4-2-nél felcsillant a remény a visszabreakre, azonban az esély kimaradt, és az újabb Blinkova break azt jelentette, hogy az orosz lány húzta be az első játszmát. Sajnos, a második szett is hasonlóan rosszul indult, de 2-0-nál ismét volt egy esélye Babos Timinek visszajönni a meccsbe, de ezúttal sem tudta kihasználni a break lehetőségét. Ez egyúttal végzetes csapás is volt, a magyar lány már nem tudott érdemben hozzátenni a meccshez, így 6:2, 6:2 arányban vesztette el a találkozót. A leggyengébb pont egyértelműen a második szerva volt, az első szettben Timi csupán 9%-ban nyert pontot második szerva mögött, és a meccs átlaga is csak 17% lett ebben a kategóriában.

A kép forrása: nso.hu