Wimbledon 2021: Federer nagy nehezen túlélte az első fordulót

Roger Federer bejutott a 2021-es wimbledoni torna második fordulójába. A svájci teniszező az ötödik játszma kezdetén fejezte be mérkőzését, miután Adrian Mannarino sérülés miatt feladta a találkozót. 

Roger Federer rögtön egy trükkös ellenfélbe szaladt bele. Adrian Mannarinot a svájci klasszis eddig ugyan minden alkalommal legyőzte, ám a franciánál sose lehet tudni mikor fog ki egy olyan napot, amikor káprázatos teniszt képes elővenni a tarsolyából.

Mannarino már a találkozó első játékában megszorongatta Federert fogadóként, azonban a svájci három break labdát hárított. A folytatásban már a francia élt át nehezebb pillanatokat szervája mögött, és Federer a saját maga számára lehető legjobb momentumban, 5-4-nél elvette Mannarino adogatását, és szettelőnybe került. A francia viszont a második felvonásban az első játszmában látottaknál sokkal jobban szervált, és folyamatosan arra késztette ellenfelét, hogy szaladjon az eredmény után. A játszmát végül rövidítés döntötte el, amit Mannarino magabiztosan megnyert, így 7-6-tal kiegyenlített. Federer egyre jobban megingott saját adogatása mögött, és a harmadik játszmában ugyan az első break hátrányból még vissza tudott jönni, a másodikból azonban már nem, és Mannarino egy 6-3-ra bezsebelt szettel nagy lépést tett a bravúr felé. A negyedik etapban Federer viszont remekül kezdett, azonnal elnyerte a francia szerváját, a parázs mérkőzést azonban egy sajnálatos sérülés árnyékolta be a svájci 4-2-es vezetésénél. Mannarino megcsúszott, és szerencsétlenségére térdsérülést szenvedett. Federer a francia ápolását követően 6-2-re megnyerte a negyedik játszmát, majd az ötödik felvonás első pontja után Mannarino feladta a találkozót. A nyolcszoros wimbledoni bajnok így túl van az első megmérettetésen, és a következő fordulóban egy újabb franciával, Richard Gasquet-tel csap össze.

Mannarino szerencsétlen sérülése döntötte el a találkozót
Kép forrása: independent.co.uk

 

A mérkőzés végeredménye: 

Roger Federer ( 6 )-Adrian Mannarino 6/4 6/7(3) 3/6 6/2 0/0-nál Mannarino feladta

Kiemelt kép forrása: prodigitalseva.com