Wimbledon 2021: Sokáig ismét az esőé volt a főszerep

2021. június 29.
by cort

A tegnapi naphoz hasonlóan ma is megnehezítette a szervezők dolgát az eső, a kora délután kezdődő mérkőzéseket csak több órás szünet után lehetett folytatni, így van olyan első fordulós mérkőzés, amit szerdára kellett halasztani, de nézzük mi történt a mai napon.

Roger Federer nehézkes rajtjáról már korábban beszámoltunk, de rajta kívül pályára lépett a második helyen kiemelt Daniil Medvedev is, aki azzal a Jan-Lennard Struffal találkozott, aki néhány hete Halléban már legyőzte őt. Az orosz azonban egy mallorcai tornagyőzelemmel érkezett Wimbledonba, és úgy tűnik megmaradt a lendülete, egy helyenként igen látványos meccsen, négy szettben nyert a német ellen.

A többi mérkőzősen a kiemeltek közül simán jutott a második fordulóba Alexander Zverev, aki a holland Griekspoort verte három szettben, valamint Diego Schwartzman is, aki a francia Pairet küldte haza szintén három játszmában.

Több NextGen összecsapás is jutott a mai napra, Sebastian Korda négy szettben verte Alex De Minaur-t, Hubert Hurkacz pedig az olasz Musetti ejtette ki három játszmában.

Holnap ismét a világelső Novak Djokovic-é, és Fucsovics Mártoné a főszerep.

Kép forrása: twitter.com/atptour