Wimbledon 2021: Fucsovics Márton már a harmadik fordulóban

Fucsovics Márton bejutott a harmadik fordulóba a 2021-es wimbledoni tornán. A magyar teniszező ellen a cseh Jiri Vesely a második szett végén hátsérülés miatt feladta a találkozót. 

Fucsovics Márton miután nagy skalpot begyűjtve négy játszmában legyőzte az olasz Jannik Sinnert, a második  körben a cseh Jiri Veselyvel találkozott. A két játékos ATP verseny főtábláján még sosem játszott egymás ellen.

Fucsovicsnak kellett először break labdát hárítania a mérkőzésen, amit megtett, majd a következő játékban elvette Vesely adogatását, így 4-2-es előnyre tett szert. A magyar játékos a folytatásban magabiztosan hozta a saját szerváit, és 6-3-mal megszerezte a vezetést. A második felvonást Fucsovics rögtön breakkel indította, és mivel a játszmában ellenfele egy jó darabig nem tudott szoros fogadójátékot összehozni, 5-4-nél a kétszettes előnyért adogathatott. Vesely viszont gamek óta egy megcsúszás következtében hátsérüléssel küzdött, végül egy hosszabb ápolás után feladta 5-4-es hátrányánál a találkozót. Fucsovics a következő fordulóban a kilencedik kiemelt, argentin Diego Schwartzmannal, vagy a szabadkártyás, brit Liam Broadyval mérkőzik meg.

A mérkőzés végeredménye: 

Fucsovics Márton-Jiri Vesely 6/3 5/4-nél Vesely feladta

Kiemelt kép forrása: atptour.com