Wimbledon 2021: A világelső továbbjutott, Svitolina idén sem nyer Wimbledonban

Bővelkedett meglepetésekben a mai délután, hiszen kiesett Svitolina és Sakkari is, de vannak olyanok, akik továbbra is remekelnek.

A remeklők közé sorolható Barbora Krejcikova (14.), akiről azt gondoltam, hogy a Garros után kifullad majd, ráadásul füvön nem vitte túlzásba a felkészülést sem. Ennek ellenére már a harmadik fordulóban jár, miután legyőzte Andrea Petkovic-ot 7:5, 6:4-re.

Ashleigh Barty (1.) is tovább masírozik, hiszen ő is a harmadik körbe jutott Anna Blinkova ellen. Az orosz bár jól kezdett, de fokozatosan fogyott el a kezdeti lendülete, ami végül kétszettes vereséget eredményezett, az ausztrál világelső 6:4, 6:3-ra győzött.

Már tegnap este foghatta a fejét Maria Sakkari (15.), aki duplán bajba került az esti meccskezdés miatt, először elszórakozta az időt, amivel sokat nyerhetett volna, és egy gyors második szettel akár még aznap győztesként vonulhatott volna le a pályáról. Ám nem ez történt, miután nem tudta lezárni a szettet, még el is vesztette, így ma délután szetthátrányból folytatta, és nyoma sem volt a megszokott játékának, Shelby Rogers 7:5, 6:4-gyel kiénekelte a sajtot a görög lány szájából, így ő készülhet Rybakina ellen.

Elina Svitolina (3.) most már sokadjára búcsúzik azon a napon, vagy abban a körben, amikor vőlegénye, Gael Monfils is. Az ukrán versenyző ma sem volt jó formában, de ez igazából egész évben így van, Magda Linette pedig élt az adódó lehetőséggel, és helyben hagyta Svitolinát, aki 65 perc alatt vesztette el a meccset 6:3, 6:4-re.

A délután további eredményei:

Sevastova – Kostyuk: 1:6, 6:4, 6:3
Pavlyuchenkova (16.) – Kr. Pliskova: 6:3, 6:3
Badosa (30.) – Putintseva: 6:4, 6:1
Siniakova – Vandeweghe: 4:6, 6:2, 6:2
Muchova (19.) – Giorgi: 6:3, 5:7, 6:3

A kép forrása: twitter.com/WTA