Wimbledon 2021: Újabb bravúr, jöhet az idei mumus

2021. július 2.
by cort

Nagyszerű játékkal jutott a wimbledoni tenisztorna nyolcaddöntőjébe Fucsovics Márton. A magyar játékos a nyolc közé jutásért az orosz Andrey Rublev-val találkozik.

Kora délután az argentin Diego Schwartzman várt Fucsovics Mártonra az év harmadik Grand Slam tornájának harmadik fordulójában.

A mérkőzés elején a magyar teniszező lassan lendült játékba, a korábbi top 10-es argentin több alkalommal is megszorongatta, de breakelni nem tudott, Marci pedig 3-2-t követően elvette Schwartzman adogatását, ami elegendőnek bizonyult a szett megnyeréséhez. A második felvonásban változott a játék képe, az első öt játékban a fogadó tudott csak game-et nyerni, amiből Fucsovics jött ki jobban, és 5-3 után újra lebreakelve Schwartzmant, két szettes előnyre tett szert. A megnyugtató előny tudatában Marci továbbra is jól teniszezett, sőt, a harmadik játszmában 5-4-nél a győzelemért adogathatott, de Schwartzman előbb kiegyenlített, majd pedig rövidítésre mentette a szettet. A tie-breakben az argentin kezdett jobban, Fucsovics pedig hiába futott az eredmény után, a világranglista 11. játékos a második játszmalabdáját kihasználva szépíteni tudott.

A negyedik felvonás már ismét Marcinak állt, kétszer is breakelőnybe került, és a másodikat megőrizve 3 óra 23 perc alatt 6-3 6-3 6-7 6-4 arányban győzedelmeskedett.

Ezzel Marci már karrierje legjobb wimbledoni eredményét tudhatja magáénak, de aligha szeretne itt megállni, de a következő körben egy igazán komoly ellenféllel, az orosz Andrey Rublev-val találkozik. A két teniszező már igen jól ismeri egymást, az idei évben ez lesz az ötödik mérkőzésük, eddig minden alkalommal Rublev hagyta el győztesen a pályát (egyszer Fucsovics sérülése miatt játék nélkül jutott tovább).

Hajrá Marci!