Wimbledon 2021: Medvedev kétszettes hátrányból győzte le Cilicet

Daniil Medvedev jutott be utolsóként a legjobb 16 közé Wimbledonban. Az orosz teniszező ötszettes csatában ejtette ki a horvát Marin Cilicet. 

Daniil Medvedev eddig meggyőzően menetelt az idei wimbledoni tornán, a harmadik fordulóban viszont egy igazán nehéz ellenféllel találta szembe magát. Marin Cilic 2018-ban ezen a tornán döntős volt, ráadásul remekül sikerült a felkészülése az év harmadik Grand Slam tornájára.

Az első szett közepén Cilic tudott breakelni, ám előnye azonnal semmisé vált. 4-3-nál a horvát viszont könnyedén nagy lépést tehetett volna az első játszma megnyerése felé ismét, azonban két fogadóelőnyt kihasználatlanul hagyott. A szettet végül rövidítés döntötte el, amit Cilic 7-3 arányban bezsebelt, így 7-6-tal vezetést szerzett. A második felvonás egyértelműen a horvát akarata szerint zajlott, aki két alkalommal is elvette ellenfele adogatását, és egy 6-3-ra megnyert szettel karnyújtásnyira került a győzelemtől. Medvedev azonban a kétszettes hátrány tudatában összeszedte magát, és a következő két játszmát egyaránt 6-3-ra behúzta, így következhetett a mindent eldöntő ötödik szett. Medvedev a döntő játszmában hamar ellépett 5-0-ra, először még ugyan nem tudta kiszerválni a meccset, de másodjára már magabiztosan lezárta a találkozót.

Daniil Medvedev túl van egy 3 óra 42 perces csatán, és nagy önbizalmat adhat neki a folytatásra, hogy kétszettes hátrányból fordított. Az orosz teniszező a nyolcaddöntőben a lengyel Hubert Hurkacz-cal mérkőzik meg.

Kiemelt kép forrása: sportskeeda.com