Wimbledon 2021: Mi vár ránk a második héten? – férfi egyes

2021. július 4.
by cort

Holnap folytatódnak a wimbledoni teniszbajnokság küzdelmei, ahol kialakul a legjobb nyolc mezőnye. Igyekeztünk néhány mondatban összeszedni, hogy mi történt eddig a tornán, és mi vár ránk a második héten.

Korai búcsúzók

Első helyen mindenképpen a Roland Garros finalista Stefanos Tsitsipas-t kell megemlíteni, akit a torna előtt az esélyesek között tartottak számon, de már az első körben búcsúzott az amerikai Frances Tiafoe ellenében. Rajta kívül további kiemeltek is csomagoltak az nyitófordulóban, de Sinner vereségére Fucsovics ellen, vagy éppen Humbert és De Minaur vereségére Kyrgios és Korda ellen talán számítani lehetett. A folytatásban az elől rangsoroltak közül már csak Diego Schwartzman volt kénytelen befejezni wimbledoni szereplését, őt szintén Fucsovics Marci búcsúztatta.

A tizenhat még játékban maradt teniszező közül tizenhárom kiemelt mellett három meglepetés játékos folytatja a második héten, Fucsovics Mártonon kívül Sebastian Korda és Ilya Ivashka jutott a nyolcaddöntőbe.

Djokovic és a többiek

Ha csak az esélyeket nézzük (támaszkodjunk a fogadóirodák által kínált oddsokra), a szerb továbbra is toronymagas esélyese a tornának. Az eddigi mérkőzésein is rendkívül magabiztosan menetelt, elsősorban a korábbi finalista Kevin Anderson ellen mutatta meg milyen formában érkezett Londonba. Djokovic a következő körben Cristian Garinnal találkozik, a nyolc között pedig a Fucsovics Márton – Andrey Rublev mérkőzés győztese várhat rá. Rajtuk kívül még Khachanov – Korda és Shapovalov – Bautista Agut összecsapásokat rendezneka felső ágon, a négy játékos közül pedig egyikük wimbledoni elődöntős lesz néhány napon belül.

Meddig mehet Federer?

Talán az idei torna egyik legnagyobb, és minden forduló után feltett kérdése, hogy meddig menetelhet a svájci játékos. Federer az első körben nagyon megszenvedett a francia Mannarino ellen, de a folytatásban Gasquet csak egy játszmáig tudta tartani vele a lépést. A tizenhat közé jutásért aztán ismét nehéz pillanatokat kellett átélnie a brit Norrie ellen, de egyelőre úgy tűnik, hogy fizikálisan még bírja a sorozatos terhelést, és a játéka időnként bizakodásra adhat okot a Federer szimpatizánsoknak. A nyolcszoros bajnok holnap az olasz Sonegoval találkozik, továbbjutása esetén pedig a Hurkacz – Medvedev meccs győztesével találkozik. Az alsó ág másik felén elsősorban Berrettini és Zverev lehet a befutó, előbbi Ivashka, utóbbi pedig a kanadai Auger-Aliassime ellen lép pályára.