Wimbledon 2021: A legnagyobb esélyesek nem hibáztak a mai napon

2021. július 5.
by cort

Már csak egy hely kiadó a legjobb nyolc között a hölgyeknél.

Véget ért Coco Gauff menetelése, a fiatal amerikait a korábbi győztes Angelique Kerber búcsúztatta két szettben. Az összecsapás öt breakkel indult, ebből az adok-kapokból pedig a német jött ki jobban, és a megszerzett előny elegendő volt az első szett megnyeréséhez. A folytatásban is kiegyenlített volt a mérkőzés, de a második játszmában elegendő volt egy break a nyolc közé jutáshoz. Kerber a negyeddöntőben a cseh Muchovával találkozik.

Tovább menetel a tunéziai Ons Jabeur, aki Venus Williams és Garbine Muguruza után egy harmadik Grand Slam győztest is hazaküldött Wimbledonból. A lengyel Iga Swiatek az első szettben még 1-3-ról tudott fordítani és hozni a játszmát, de a folytatásban a tunéziai nem sok esélyt adott neki, és 6-1 6-1-gyel lezárta a meccset. Jabeur ellenfele a nyolc között a karrierje első Grand Slam negyeddöntőjébe jutó Aryna Sabalenka lesz, aki három játszmában győzött Elena Rybakina ellen.

Csendben menetel a korábbi világelső Karolina Pliskova, aki két sima szettben nyert Samsonova ellen, és a nyolc között is verhető ellenfelet kapott a svájci Gobulic személyében.