Wimbledon 2021: Djokovic magabiztos győzelemmel jutott be a negyeddöntőbe

Novak Djokovic könnyedén abszolválta nyolcaddöntős mérkőzését Wimbledonban. A világelső szerb három játszmában győzte le a chilei Cristian Garint. 

Novak Djokovic eddig magabiztosan menetelt az idei wimbledoni tornán, a negyeddöntőbe jutásért a chilei Cristian Garin ellen lépett pályára. A két játékos eddig egyetlen alkalommal, a 2020-as ATP Kupán találkozott, ahol Djokovic két szettben tudott nyerni.

Djokovic esélyeshez mérten kezdte a találkozót, és miután kétszer is elvette Garin adogatását, hamar ellépett 4-1-re. A szerbnek ezek után elegendőnek bizonyult, hogy tartsa a saját adogatását, és 6-2-vel vezetést szerzett. A második felvonás már jóval szorosabb csatát hozott, ám érezhető volt, hogy a chilei a tűzzel játszik a szervái mögött. Djokovic végül a számára lehető legjobb pillanatban 4-4-nél breakelt, majd könnyedén kiszerválta a szettet, így egy játszmára került a továbbjutástól. A harmadik játszmában a szerb igyekezett gyorsan eldönteni a győztes kilétének kérdését, kétszer elnyerte Garin adogatását, és nem sokkal később lezárta a találkozót. Djokovic 1 óra 51 perces győzelme után készülhet a negyeddöntőre.

A szerb továbbjutása mellett több mérkőzés is lezajlott a délután folyamán. Matteo Berrettini magabiztosan győzte le a fehérorosz Ilya Ivashka-t, ugyanígy tett a kanadai Denis Shapovalov is, aki szintén három szettben búcsúztatta a spanyol Roberto Bautista Agut-ot. Karen Khachnov pedig rendesen megdolgozott a győzelemért, miután döntő szett 10-8-al ejtette ki az amerikai Sebastian Korda-t.

A nyolcaddöntő eredményei: 

Novak Djokovic ( 1 )-Cristian Garin ( 17 ) 6/2 6/4 6/2

Karen Khachanov ( 25 )-Sebastian Korda 3/6 6/4 6/3 5/7 10/8

Denis Shapovalov ( 10 )-Roberto Bautista Agut ( 8 ) 6/1 6/3 7/5

Matteo Berrettini ( 7 )-Ilya Ivashka 6/4 6/3 6/1

Kiemelt kép forrása: thesun.ie