Wimbledon 2021: Federer is ott van a negyeddöntőben

Roger Federer magabiztos győzelemmel jutott a legjobb 8 közé Wimbledonban. A svájci teniszező három játszmában győzte le az olasz Lorenzo Sonegot. 

Roger Federer már a negyeddöntőbe kerülésért küzdött meg az este folyamán, ahol az olasz Lorenzo Sonegoval csapott össze. A két játékos eddig egyetlen alkalommal, a 2019-es Roland Garros első fordulójában mérte össze az erejét, akkor Federer három játszmában nyerni tudott.

Federer már 2-2-nél szorongatta fogadóként olasz ellenfelét, aki ebben a játékban még három break labdát hárított. A svájci azonban ezek után nem teketóriázott sokat, 3-3-nál a negyedik fogadóelőnyét már értékesítette. Federer 5-4-nél adogathatott a szettért, Sonego azonban meglepően könnyedén visszanyerte elveszített adogatását. A fordulatoknak viszont még nem volt vége, a következő játékban egy 12 perces küzdelem folyt már a 6-5-ös vezetésért, amit az eső átmenetileg félbeszakított. Sonego járt rosszabbul, hiszen az újrakezdést követően kettős hibával bukta el az adogatását. Federer pedig két break labda hatástalanításával lezárta a szettet, és 7-5-tel vezetést szerzett. A második felvonásban a svájci 2-2-nél jutott először fogadóelőnyhöz, és a játékon belüli második lehetőségét ki is használta. Federer a folytatásban egy percig sem engedte közel magához Sonegot saját adogatásai mögött, és egy 6-4-re megnyert szettel közel került a továbbjutáshoz. A harmadik játszma elején a nyolcszoros wimbledoni bajnok kétszer is elvette ellenfele szerváját, aki így 3-0-ra lépett el. A svájci pedig ebben a játszmában is kiválóan adogatott, a szettet 6-2-re zsebelte be, amivel magabiztosan eldöntötte a továbbjutás kérdését.

Roger Federer karrierje során tizennyolcadszor játszhat Wimbledonban negyeddöntőt, ahol még vár az ellenfelére, hiszen a Hubert Hurkacz-Daniil Medvedev mérkőzést holnap fejezik be.

A mérkőzés végeredménye: 

Roger Federer ( 6 )-Lorenzo Sonego ( 23 ) 7/5 6/4 6/2

Kiemelt kép forrása: the-sun.com