Wimbledon 2021: Szenzáció! Fucsovics Márton legyőzte Andrey Rublevet

Fucsovics Márton óriási mérkőzésen búcsúztatta Andrey Rublevet. A magyar teniszező ötszettes győzelmével kivívta karrierje első Grand Slam negyedöntőjét, ahol Novak Djokovic lesz az ellenfele. 

Fucsovics Márton a 2020-as Roland Garros után játszhatott ismét nyolcaddöntőt Grand Slam tornán. A magyar játékos számára az ellenfél igen ismerős volt, hiszen három nyertes meccs után a sorsolás újra Andrey Rublevvel hozta össze. A két játékos idén már négyszer mérkőzött meg egymással, aminek a végén mindig az orosz hagyta el győztesen a pályát ( Dohában játék nélkül jutott tovább ).

Fucsovics rögtön breakkel nyitotta a találkozót, és miután egyáltalán nem engedte a saját szervája közelébe Rublevet, egy 6-3-ra megnyert szettel gond nélkül szerzett vezetést. A második felvonásban a magyar játékosnak először adódott nehézsége az adogatása mögött, Rublev pedig a harmadik fogadóelőnyét már értékesítette, és 2-0-val indított. Fucsovics igyekezett visszajönni a szettben, Rublev azonban amikor 3-2-es vezetésénél bajba került adogatóként , remek szervákkal hatástalanított 4 break labdát, majd nem sokkal később 6-4-gyel kiegyenlített. A harmadik etap első nyolc gamében magabiztos szervajátékok követték egymást, majd az orosz 4-4-nél igen kritikus pillanatban elnyerte Fucsovics adogatását. Rublev a breaket követően nem hibázott, és egy szettre került a továbbjutástól.

Rublev annak ellenére, hogy lélektanilag óriási előnybe került, nem tudott mit kezdeni a kialakult helyzettel. A negyedik játszmában Fucsovics pillanatai következtek, aki mindösszesen 8 pontot veszített az egész szett során, és nagyon magabiztosan kiosztott egy 6-0-át az orosznak. A magyar játékos az ötödik játszmában megőrizte a lendületét, és Rublev első adogatójátékából breaket csinált. Fucsovics ezek után viszont az előnyét nem tudta megtartani, 3-1-nél a két kettőshiba nem fért bele, így Rublev visszajött. Az orosz azonban ebben a szettben továbbra sem tudott stabilitást mutatni a saját adogatásai mögött, és Fucsovics ezt kegyetlenül megbüntette, így 4-2 állt az eredményjelzőn. A magyar teniszező a következő szervajátékát magabiztosan hozta, és miután Rublev is ugyanígy tett, Fucsovics a mérkőzés megnyeréséért adogathatott. A torna ötödik kiemeltje ugyan 5-3-as hátrányánál eljutott break labdáig, Fucsovics ennek ellenére higgadt maradt, és egy remek testre ütött adogatással lezárta a találkozót.

Fucsovics Márton óriási csatában győzte le Andrey Rublevet
Kép forrása: canaltenis.com

Fucsovics Márton hatalmas küzdelemben legyőzte a mumusát, és készülhet karrierje első Grand Slam negyeddöntőjére. A magyar játékosnak pokolian nehéz dolga lesz a legjobb 8 között, hiszen a világelső Novak Djokovic-csal mérkőzik meg.

A mérkőzés végeredménye: 

Fucsovics Márton-Andrey Rublev ( 5 ) 6/3 4/6 4/6 6/0 6/3

Kiemelt kép forrása: apnews.com