Wimbledon 2021: Tökéletes kanadai nap

Nagyszerű délutánt tudhatnak maguk mögött a kanadai férfi teniszezők, Felix Auger-Aliassime és Denis Shapovalov is ott van a legjobb nyolc között.

Elsőként a korábbi wimbledoni junior bajnok Denis Shapovalov jutott a legjobb nyolc közé a két kanadai közül, a világranglista 12. teniszező a torna nyolcadik kiemeltjét, a spanyol Roberto Bautista Agutot ejtette ki három szettben. Ennél nehezebb feladat várt honfitársára, aki a negyedik helyen rangsorolt Alexander Zverevvel találkozott. A kanadai nagy csatában, bő két óra játék után 6-4 7-6-tal két szettes előnyre tett szert, de Zverev kevés hibával, nagyszerűen teniszezve 6-3 6-3-mal kiegyenlített. A döntő felvonásban Auger-Aliassime gyorsan breakelőnybe került, de ekkor eső szakította meg a játékot. A rövid szünet után a német kiegyenlített, de hiába volt mentálisan talán jobb helyzetben, a kanadai tudott ismét breakelni, és 4 óra 7 perc játék után 6-4-gyel lezárta a meccset.

Auger-Aliassime-re a nyolc között talán még Zverevnél is komolyabb feladat vár az olasz Matteo Berrettini személyében, Shapovalov pedig az orosz Karen Khachanov ellen küzdhet meg az elődöntőért.