„Ez így senkinek sem fair” – wimbledoni kritika a volt világelsőtől

2021. július 6.
by Jerry

Roger Federer szerint egyik játékosnak sem fair, hogy a wimbledoni negyeddöntős ellenfél személye csak a mérkőzést megelőző napon dől el.

A svájci a 18. wimbledoni negyeddöntőjére készülhet hétfői győzelmét követően, miután 7-5, 6-4, 6-2-re legyőzte az olasz fiatal tehetséget, Lorenzo Sonegot. A 40. születésnapját a következő hónapban ünneplő Federer sokakat meglepett a pályán mutatott dominanciájával és erőnlétével, különösen hogy kettős térdműtétjét követően hosszú időt kihagyott a versenyzésből.

A húszszoros Grand Slam győztes közvetlenül Wimbledon előtt is alig lépett pályára. A teljes szezonban összesen 8 mérkőzést játszott, ebből csupán kettőt füves borításon. Ennek ellenére a wimbledoni center pálya mindig is a második otthona volt Federernek, ezt a hétfői sima háromszettes győzelme is alátámasztja.

A mérkőzést követő nyilatkozatában elégedettségét fejezte ki, hogy végig irányítani tudott a meccsen, nagyon élvezte a játékot. „Rendkívül boldog vagyok. Az első szettet követően úgy éreztem, hogy irányítani tudom a történéseket. Remek mérkőzés volt, nem is lehetnék boldogabb, hogy újra a negyeddöntőben lehetek. Srácok, köszönöm, hogy kijöttetek, szurkoltatok és támogattatok, ez nagyon különlegessé teszi ezt a pillanatot.”

A svájci azt a tájékoztatást kapta, hogy negyeddöntős ellenfelének kiléte még kérdéses: a Daniil Medvedev és Hubert Hurkacz mérkőzést ugyanis az eső miatt félbeszakították, és csak másnap (kedden) fogják befejezni. Federer válaszul a játékosok oldalát fogta, aztán azzal viccelődött, hogy a további halasztások valójában neki kedveznek.  „Ez senkinek sem fair így. Korábban én is voltam ilyen helyzetekben, de ezek a srácok még fiatalok és kipihenhetik magukat! Sajnos ők is nagyon-nagyon jók, szóval remélhetőleg holnap újra esni fog… Csak viccelek, viccelek!” – élcelődött Federer.

Kép forrása: edition.cnn.com