Wimbledon 2021: Három szettben ment tovább a világelső

2021. július 7.
by cort

Titkon sokan reméltük, hogy Fucsovics Márton tovább folytatja menetelését, és a címvédő Novak Djokovic-ot is hazaküldi, de a szerb világelső ismét bizonyította, hogy miért ő a torna toronymagas esélyese.

A két teniszező harmadik alkalommal találkozott egymással, eddigi két összecsapásukat egyaránt a szerb nyerte, de Marci mindkét meccsen elcsent egy szettet a világelsőtől, így nem volt alaptalan a bizakodásunk, hogy Fucsovics ismét borsot törhet a szerb orra alá. A mostani meccs azonban nem úgy indult, ahogy reméltük, Djokovic villámgyorsan 5-0-ra meglépett a sokat hibázó magyar ellen, és bár Fucsovics utána kihasználta a szerb megingását, csak 6-3-as szépítésre futotta.

A második szettben a magyar teniszező megérkezett a meccsbe, saját adogatásait magabiztosan hozta, és néhány látványos nyerőt is elhelyezett a világelső térfelén. A játszma 4-4 után dőlt el, amikor a rutinos a szerb koncentrált jobban, elvette Marci adogatását, és 6-4-gyel két játszmás előnyre tett szert.

A harmadik felvonást egy korai break döntötte el, a kétszeres címvédő már az első játékban elvette Marci adogatását, és bár a magyar teniszezőnek voltak breaklehetőségei, a szerb megőrizte az előnyét, és 2 óra 19 perc játék után 6-3 6-4 6-4 arányban jutott a legjobb négy közé, ahol az orosz Khachanovot öt szettben legyőző Denis Shapovalovval találkozik.