WTA Hamburg: Ruse a selejtezőből írt tündérmesét

2021. július 11.
by Diapolo

A wimbledoni torna második hetével párhuzamosan zajlott a hamburgi női tenisztorna, ahol óriási meglepetésre az eddig szinte ismeretlen Elena Gabriela Ruse nyert.

A tornán a nagy nevek nem voltak jelen, ráadásul a kiemeltek nagy része már korán elvérzett. A torna egyetlen érdekessége az volt, hogy itt tért vissza felfüggesztése után Dayana Yastremska, aki így meg is kapta az első kiemelést.

Az ukrán lány egészen az elődöntőig jutott, de ott Ruse ellen meglepetésre kikapott, hiába volt esélye a meccs és a torna alapján akár a végső győzelemre is. A másik ágon német elődöntőt rendeztek, Jule Niemeier és a veterán Andrea Petkovic csapott össze, amiből a rutinosabb német jött ki győztesen, így Petkovic-Ruse döntőt rendeztek.

A két játékos még soha nem találkozott korábban, ráadásul Ruse az elmúlt két évben ezt megelőzően csak egyszer szerepelt WTA tornán főtáblán, tavaly Prágában. Ennek ellenére a mérkőzés elején nem jött ki a különbség, egy oda-vissza break után kéz a kézben meneteltek a tiebreakig. 6:5-nél Ruse-t még ápolni is kellett, de tudta folytatni a mérkőzést, aminek az első szettjét a tiebreakben megnyerte.

A második játszma elején úgy tűnt, hogy Petkovic képes lehet felállni a padlóról, már 3-0-ra is vezetett, de a román lány megint megvillant, és pillanatok alatt eltűntette hátrányát, sőt meg is fordította a szettet, így 7:6, 6:4-re nyerte a hamburgi döntőt, ezzel életében először nyert WTA tornát Ruse, aki ezen a héten kiemelkedett a mezőnyből.

A kép forrása: wtatennis.com