Becker: Nem hiszem, hogy Roger jövőre visszatér Londonba

A világelső Novak Djokovic győzelmével zárult az idei wimbledoni teniszbajnokság, miután a szerb teniszező négy játszmában legyőzte az olasz Matteo Berrettinit a vasárnapi döntőben. A nyolcszoros bajnok Federer negyeddöntős szereplése a korához képest szép eredmény, viszont saját maga, és talán titkon szurkolói is jobb teljesítményt várt el még mindig magától.

A svájci hosszú lábadozás után tért vissza a teniszpályára, és bár az előjelek azt sugallták, hogy nincs kirobbanó formában az idei füves szezonban, így is sikerült bejutnia a negyeddöntőbe, ahol azonban váratlan, és kis túlzással megalázó vereséget szenvedett a fiatal lengyel Hubert Hurkacz-tól, aki az utolsó szettben egy 6-0-át is kiosztott Federernek.

A korábbi német világelső Boris Becker nemrégiben azt írta, hogy a rajongók talán utoljára láthatták Roger Federert a wimbledoni bajnokságon, és úgy gondolja, hogy ezt a meglepő vereséget a svájcinak rendkívül nehéz lesz feldolgoznia.

,,Úgy érzem a Hubert Hurkacz elleni megdöbbentő vereség teljesen megváltoztatta a dolgokat a továbbiakra, és úgy gondolom, hogy emiatt Roger jövő nyáron már nem fog visszatérni Wimbledonba. Azt hiszem, hogy azt gondolta, hogy sikeres lehet a visszatérése, akár olyan mint 2017-ben, de ez most sajnos nem így alakult. Nem tudhatjuk egyelőre még, mi lesz a közeljövőben, de lehet jelenleg is a visszavonulás gondolata foglalkoztatja, a Hurkacz elleni mérkőzés teljesen letörhette az ambícióit a későbbiekre. ’’– nyilatkozta a hatszoros Grand Slam-győztes.

Roger Federer a wimbledoni szereplése után a tokiói olimpián fog elvileg pályára lépni, ahol a rajongói továbbra is óriási eredményeket várnak el tőle, és reménykednek, hogy újra a régi klasszis formájában teniszezzen. Az biztos, hogy Federer karrierjének nem lenne méltó lezárása, ha ez lett volna az utolsó meccse Londonban, ahol korábban nyolcszor is a magasba emelhette a wimbledoni trófeát. Az is kérdés, hogy vajon képes lehet-e idén a hiányzó olimpiai bajnoki címét kipipálnia a svájcinak a gyűjteményéből, ami eddig még nem jött össze neki a pályafutása során.

kiemelt kép: firstsportz.com