Újabb visszalépő az olimpián

2021. július 16.
by Jerry

Mint ahogy azt korábbi cikkünkben is írtuk, már többen visszamondták szereplésüket az egy hét múlva rajtoló tokiói olimpián.

A visszalépés mellett határozott Babos Tímea is, aki hosszú ideje fennálló sérülésére hivatkozva mondta vissza szereplését a magyar csapat színeiben. Elsőszámú női teniszezőnk (a világranglistán jelenleg a 121. helyen áll) a közösségi médiában osztotta meg döntését.

“Nagyon szomorú híreket hoztam nektek mára, melyek pályafutásom legnehezebb, legfájóbb döntései is egyben.

Hónapok óta sérülten edzettem, versenyeztem, hisz nem akartam kiesni a játékból, hogy a lehető legjobb formába kerüljek a tokiói olimpiára. Sajnos a túlzott terhelés egy elég komoly sérülést eredményezett.

Az alapos egészségügyi vizsgálatok (MRI, ultrahang, röntgen) alapján a diagnózis lehangoló, így az orvosok tanácsára vissza kell lépnem az olimpiától, sőt egyelőre az is bizonytalan, hogy meddig nem léphetek majd pályára.

Pontosan tudom, mit jelent egy olimpián indulni, a Magyar Csapat tagjaként versenyezni. London és Rio után alig vártam, hogy felvehessem újra a címeres melegítőt, hogy az országunkat képviselhessem egy újabb olimpián.

Lelkileg és fizikálisan is baromi nehéz időszak ez, de csak egyet tehetek, mostantól a gyógyulásomra koncentrálok, és szurkolok a Magyar Csapat minden tagjának a sikeres tokiói szereplésért.

Hajrá, Magyarock!”

Kép forrása: babostimea.hu