Barbora Krejcikova hazai közönség előtt diadalmaskodott Prágában

Barbora Krejcikova végső győzelmével zárult a prágai WTA torna. A cseh teniszezőnő a fináléban megsemmisítette honfitársát, Tereza Martincovát. 

A prágai publikum igen csak boldog lehetett, hiszen a döntő eredményétől függetlenül biztos volt, hogy cseh győztese lesz a finálénak. A Roland Garros bajnoknője, Barbora Krejcikova és a pályafutása első WTA tornadöntőjét játszó Tereza Martincova mérte össze az erejét a fináléban.

Az első játszmában 2-2-ig break labdák hárításának köszönhetően mind a két játékos hozta a szerváját, majd Krejcikova innentől kezdve ellenfele mind a két adogatójátékát elnyerte, amellett, hogy a sajátját hozta, és 6-2-vel vezetést szerzett. A második felvonásban Martincova már nem tudott lépést tartani a honfitársával, Krejcikova pedig ezt maximálisan kihasználta, hiszen 6-0-val zárta le a találkozót. A Roland Garros idei győztese 1 óra 12 percig tartó mérkőzésen nyerte meg a prágai tornát.

Barbora Krejcikova igen meggyőző teljesítményt rakott le az asztalra ezen a héten, hiszen csupán Ysalina Bonaventure tudott egy viszonylag szoros mérkőzést ellene játszani. A cseh teniszezőnőnek ez volt az idei harmadik egyéni WTA tornagyőzelme.

A döntő végeredménye: 

Barbora Krejcikova ( 2 )-Tereza Martincova ( 6 ) 6/2 6/0

Kiemelt kép forrása: twitter.com