Zverev mindig ugyanazokat a hibákat követi el

2021. július 19.
by kert

Boris Becker a Eurosport podcastjében beszélt honfitársa Grand Slam kudarcairól

A világranglista ötödik helyezett Alexander Zverev 15 ATP tornagyőzelmet szerzett eddigi karrierje során, és 2018-ban az év végi ATP világbajnokságot is megnyerte. A Grand Slameken azonban rendszeresen tudása alatt teljesít.

Négy éve lett Top 10-es játékos, de ebben az időszakban mindössze egy döntőt és két elődöntőt játszott a legrangosabb versenyeken. Legutóbb Wimbledonban búcsúzott idő előtt, a negyedik körben kapott ki a 20 éves kanadai Felix Auger-Aliassime-tól.

Árulkodó, hogy Zverev Top 10-es ellenfél ellen még sosem nyert Grand Slam mérkőzést.

Becker ugyanarra az okra vezeti vissza a sikertelenséget: “Az Auger-Aliassime elleni meccsén szakkommentátor voltam, közelről követtem az eseményeket. Igazi hullámvasút volt, egyik percben klasszis teljesítményt nyújtott, a következőben csak közepeset. Minden alkalommal ugyanezért bukik el, ez nagyon frusztráló lehet számára. Mindegy, ki az ellenfél, ő saját maga legnagyobb ellensége.”

Becker úgy gondolja, Zverev generációja egyik legjobb játékosa, akinek Grand Slameket kéne nyerni, de ehhez sokkal bátrabb és támadó szellemű játékra lesz szüksége: “Ki kell javítania az újra és újra ismétlődő hibákat, hogy kihozza magából a maximumot. Kritikus helyzetekben az alapvonal mögött marad, és arra vár, hogy az ellenfele hibázzon. Ez a hátrébb rangsorolt játékosok ellen elég lehet, de az igazán jók ellen kevés, mert ők nem hibáznak.”

A javításra Zverevnek Tokióban, a július 24-én kezdődő olimpiai teniszversenyen lesz lehetősége, ahol Németország színeiben egyéniben és párosban is (Jan-Lennard Struff oldalán) elindul.

Forrás

A kiemelt kép forrása: tsn.ca