Olimpia 2020: Az esélyesek nem hibáztak a férfiaknál

2021. július 25.
by Jerry

A férfi világranglista több top10-es játékosa is pályára lépett ma Tokyo-ban, akadtak is meglepetések a második nap programjában.

A harmadik kiemelt Stefanos Tsitsipas a német Philipp Kohlschreiber ellen kezdte meg olimpiai szereplését. Nem volt könnyű dolga a görögnek, de végül 6:3-3:6-6:3-as győzelemmel jutott tovább, következő ellenfele az amerikai Frances Tiafoe lesz. 1924 óta ő az első görög férfi teniszező, aki egyesben teniszmérkőzést tudott nyerni.

A negyedik kiemelt Alexander Zverev már könnyebben, 6:1-6:3-ra győzött. A 61 perces mérkőzésen nem került nyomás alá, 9 ászt is ütött a német, kedden pedig a kolumbiai Daniel Elahi Galan-nal néz szembe. Az olimpia előtt tett nyilatkozatában egyébként Zverev saját magát az “egyik legesélyesebb győztesként” jellemezte.

A nap egyik nagy meglepetése az ötödik kiemelt Andrey Rublev veresége. Kei Nishikori a maga javára fordítva a hazai pálya előnyét, 6:3-6:4-gyel készülhet a következő mérkőzésére, az amerikai Marcos Giron lesz az ellenfél. A 31 éves japánnak ez a negyedik olimpiája, Rio-ban egészen a bronzéremig jutott.

Az egyéniben kétszeres olimpiai bajnok Andy Murray a sikeres páros kezdés után az egyes küzdelmektől  visszalépett, így a fiatal Felix Auger-Aliassime az ausztrál Max Purcell-lel szemben lépett pályára. A kilencedik kiemelt kanadai meglepően simán, 4-6, 6-7(2)-vel búcsúzott az olimpiától.

Kép forrása: tennishead.net