Olimpia 2020: Pablo Carreno Busta megszerezte Spanyolországnak a bronzérmet

Pablo Carreno Busta legyőzte Novak Djokovicot, ezáltal Spanyolországé lett a bronzérem a teniszezők férfi egyesének küzdelmében Tokióban. 

Novak Djokovic miután váratlan vereséget szenvedett a német Alexander Zverevtől az elődöntőben, a bronzéremért szállt harcba. A szerb ellenfele a harmadik helyért vívott mérkőzésen a spanyol Pablo Carreno Busta volt.

A mérkőzést Djokovic kezdhette volna jobban, a szerb azonban két Carreno Busta adogatójátékban kihasználatlanul hagyott 3 fogadó előnyt. A spanyolnak ellenben az ötödik gameben sikerült a breaket megcsinálnia, és miután magabiztosan hozta a soron lévő szerváit, 6-4-gyel megszerezte a vezetést. A második felvonásban a fogadóknak nem sok babér termett, így Carreno Bustát mindösszesen 1 megnyert rövidítés választotta el a bronzéremtől. A Tiebreakben viszont végig a világelső teniszezhetett előnyben, majd ha nem is könnyedén, de 8-6 arányban behúzta azt, így egy 7-6-ra megnyert játszmával kiharcolta a döntő szettet.

Carreno Busta az elveszített Tiebreak ellenére remekül kezdte a harmadik játszmát, hiszen miután fogadó előnyt hárított rögtön az első játékban, elvette Djokovic adogatását. A szerb mindösszesen annyit tudott tenni, hogy fusson az eredmény után, és várjon arra, hogy a spanyol előbb vagy utóbb hibázzon. Carreno Busta azonban ezt a szívességet nem tette meg, esélyt sem adott fogadóként ellenfelének, majd 5-3-nál az ötödik mérkőzéslabdáját már értékesítve lezárta a találkozót.

Pablo Carreno Busta egy kiélezett meccsen szerezte meg Spanyolországnak a bronzérmet
Kép forrása: eurosport.com

Pablo Carreno Busta tehát megszerezte karrierje első olimpiai medálját, így Spanyolország egy újabb bronzéremmel gazdagodott.

A mérkőzés végeredménye: 

Pablo Carreno Busta ( 6 )-Novak Djokovic ( 1 ) 6/4 6/7(6) 6/3

Kiemelt kép forrása: essentiallysports.com