ATP-beharangozó: Washington ATP 500

Már elkezdődtek a küzdelmek Washingtonban, ahol a héten egy ATP 500-as viadalt rendeznek, és a szervezők külön örülhetnek, mivel hosszú idő után ezen a tornán tér vissza a pályára a wimbledoni tornát, és az olimpiát kihagyó Rafael Nadal.

Felső ág

A tábla tetején kapott helyet az első helyen kiemelt, szabadkártyás Rafael Nadal, aki pályafutása során először vesz részt ezen a tornán. A legnagyobb kérdés, hogy az elvesztett Roland Garros elődöntőt követően beiktatott hosszabb kényszerszünet után milyen formában tér vissza a pályára, és mire lehet képes a washingtoni mezőnyben. Az első mérkőzésén a szebb napokat is megélt amerikai Jack Sock érkezhet ellenfélként, a nyolcaddöntőben a Lloyd Harris/Tennys Sandgren/James Duckworth trió közül várhat valaki Nadalra. A negyeddöntőben az Alexander Bublik (9.) /Kei Nishikori/ Cameron Norrie (7.) hármas közül izzaszthatja meg majd valaki a visszatérő spanyolt, az elődöntőben pedig a kiemelés alapján a bolgár Grigor Dimitrov (4.) várható ellenfélnek.

Alsó ág

A tábla alján található a torna második kiemeltje a fiatal kanadai tehetség Felix Auger-Aliassime, aki idén Wimbledonban kiemelkedő formában játszott, és komoly skalpokat szerezve egészen a negyeddöntőig menetelt. Első mérkőzésén a rutinos olasz Andreas Seppi ellen kezdi meg majd a szereplését, majd a nyolcaddöntőben az amerikai Francis Tiafoe (16.) várhat majd rá. A negyeddöntőben jó eséllyel a szintén hazai óriással, Reilly Opelkával (8.) kell majd megküzdenie a továbbjutásért, az elődöntőben pedig kiemelés alapján az ausztrál Alex De Minaur (3.) vagy az olasz Jannik Sinner (5.) érkezhet szembe a fiatal kanadainak.

Kiemelések alapján várható negyeddöntők:

Rafael Nadal (1.) – Cameron Norrie (7.)

Grigor Dimitrov (4.) – Daniel Evans (6.)

Alex De Minaur (3.) – Janik Sinner (5.)

Felix Auger-Aliassime (2.) – Reilly Opelka (8.)

kiemelt kép:atptour.com