A következő két Masters tornán sem lesz ott Roger Federer

2021. augusztus 6.
by Jerry

A torontói és cincinnati tornától is visszalépett a hússzoros Grand Slam győztes Roger Federer, ezzel pedig kérdésessé vált a US Open szereplése is.

A cincinnati torna szervezői Twitter oldalukon osztották meg a svájci klasszis döntését, és ezzel egyidejűleg az is eldőlt, hogy a jövő héten a Rogers Cup-on sem lép pályára Federer. A cincinnati 1000-es tornán hétszeres bajnok Federer visszalépése felveti a kérdést, hogy a US Openen va

A volt világelső svájcit utoljára a wimbledoni Grand Slam tornán láthattuk, ahol meglepetésre a negyeddöntőben kikapott a lengyel Hubert Hurkacz-tól. Mint ismeretes, Federer a 2020-as Australian Opent követően két térdműtéten esett át, és csak 2021-ben a Qatar Openen tért vissza, majd pedig elindult a szülővárosában rendezett Geneva Openen is, de mindkét versenyen a vártnál gyengében teljesített. Ezt követően a Roland Garros-on az első három fordulóban megnyerte a mérkőzéseit, majd pedig fáradtságra hivatkozva visszalépett a tornától, ezzel is elősegítve a wimbledoni felkészülését.