Nadal Djokovic-ot méltatta

2021. augusztus 6.
by Jerry

Rafael Nadal elismerően nyilatkozott vetélytársa, Novak Djokovic idei szezonjáról. Elképesztőnek tartja a teljesítményét, függetlenül attól, hogy a naptári Grand Slam-et behúzza-e a szerb.

Háromból három tornagyőzelem Djokovic mérlege az idei Grand Slam-eket illetően, és mennyiben az augusztus 30-án rajtoló US Openen is győztesként végez, úgy nemcsak hogy Nadal és Federer 20-20 Grand Slam győzelmét fogja túlszárnyalni, de 1969 óta ő lesz az első férfi játékos, aki naptári Grand Slam-et tud nyerni. Biztosak lehetünk abban, hogy Nadal fog az egyik legkeményebben dolgozni azért, hogy a szerb számításainak keresztbe tegyen, de természetesen ennek ellenére adta dicsőítő nyilatkozatát a világelsőről.

„Hármat már megnyert. Ha megnyersz hármat, megnyerhetsz négyet is, nem? Az út 75 százalékát már megtette. Kemény pályán fog játszani, valószínűleg a legerősebb borításán, szóval miért ne? Természetesen nehéz lesz, másoknak is fáj a foguk a szezon utolsó Grand Slam trófeájára, de kétségtelenül az egyik legnagyobb esélyes. Amit ebben a szezonban elért az káprázatos. Biztos vagyok benne, hogy meg tudja csinálni, kétség sem fér hozzá.”