Nadal helyzetjelentése a torontói Masters előtt

Rafael Nadal a héten Kanadában zajló National Bank Open 2021 előtti sajtótájékoztatón beszélt sérülése állapotáról

Nem sikerült fényesen a 20-szoros Grand Slam győztes spanyol visszatérése két hónapos kihagyása után. Nadal a múlt heti washingtoni 500-as tornán, a Citi Openen a harmadik fordulóban szenvedett 6-4, 1-6, 6-4-es vereséget a dél-afrikai Lloyd Harristől.

Ezen a héten Torontóban próbál meg belelendülni a kemény pályás szezonba a US Open előtt. Kétszeres címvédője a kanadai 1000-es tornának, pályafutása során pedig összesen öt alkalommal sikerült megszereznie a trófeát itt.

A versenyt indító sajtótájékoztatón elmondta, mindig nagy örömmel tér vissza erre a helyszínre, és persze beszélt lábsérüléséről is:

“Jobban mennek az edzések, mint Washingtonban, de sajnos a lábfájdalmam még zavar néha. Ha lesz két hetem fájdalom nélkül, akkor újra nagyobb önbizalommal mozgok majd a pályán.” – mondta.

Rafa elárulta, hogy a Novak Djokovic ellen elveszített Roland Garros-elődöntő után olyan komoly fájdalmai voltak, hogy közel három hétig ütőt sem vett a kezébe, egyáltalán nem tudott edzeni. Lassan kezdett gyógyulni a sérülése, és a gyakorlást is csak fokozatosan kezdték el edzőivel, Carlos Moyával és Francisco Roiggal.

Ha Rafa hatodik alkalommal is megnyerné a Rogers Cup-ot, azzal 37-re növelné Masters győzelmeinek számát, megelőzve ezzel Djokovicot, aki nem indul versenyen.

Forrás

A kiemelt kép forrása: nbtoronto Instagram