ATP Cincinnati: Fucsovics Márton az első fordulóban búcsúzott

Fucsovics Márton hamar búcsúzott Cincinnatiban. A magyar teniszező két játszmában szenvedett  vereséget a kanadai Felix Auger-Aliassime-től. 

Fucsovics Márton megkezdte szereplését Cincinnatiban, ahol nem kapott könnyű ellenfelet az első fordulóban, hiszen a kanadai Felix Auger-Aliassime-mal kellett megmérkőznie. A két játékos eddig 2 alkalommal csapott össze, 2018-ban Bécsben Fucsovics, 2019-ben Miamiben Auger-Aliassime tudott nyerni.

Fucsovics számára kezdődött jobban a mérkőzés. A magyar 2-2-nél egy hosszabb játék végén az első break labdáját kihasználva vette el ellenfele adogatását, és nagyon sokáig úgy tűnt szettelőnybe kerülhet. Fucsovics 5-4-nél hiába jutott játszmalabdához, nem tudta hozni a szerváját, így minden kezdődhetett előröl. A szett sorsát végül rövidítés döntötte el, ahol Fucsovics rengeteg hibával teniszezett, Auger Aliassime pedig ennek köszönhetően 7-0 arányban nyerte meg a Tiebreaket.  A második játszmát 2-1-es Fucsovics vezetésnél az eső szakította félbe, majd miután a két játékos kijött a folytatásra, a magyar teniszező 3-3 után már nem tudott újabb gamet nyerni. Auger-Aliassime 2 óra 23 perc játék után jutott be a második fordulóba, ahol Karen Khachanovval találkozik.

A mérkőzés végeredménye: 

Felix Auger-Alissime ( 12 )-Fucsovics Márton 7/6(0) 6/3

Kiemelt kép forrása: eurosport.hu