ATP Cincinnati: Az első 4 kiemelt jutott be az elődöntőbe

Kialakult az elődöntő párosítása Cincinnatiben. A felső ágon Daniil Medvedev és Andrey Rublev csap össze, míg alul egy Alexander Zverev-Stefanos Tsitsipas mérkőzés következik. 

Az első kiemelt Daniil Medvedev megkapta a lehetőséget arra, hogy törlesszen az olimpiai vereségért a spanyol Pablo Carreno Busta-nak. Az orosz teniszező ezen a találkozón semmi kételyt nem hagyott afelől, hogy elődöntőbe fog jutni, és mindösszesen két játékot engedélyezett Tokió bronzérmesének. Medvedev a döntőbe kerülésért honfitársával fog összecsapni, miután Andrey Rublev egy végletekig kiélezett csatában megállította a kiváló tornát futó Benoit Paire-t.

Medvedev visszavágott az olimpiai vereségért Carreno Busta-nak
Kép forrása: switzerlandtimes.com

Stefanos Tsitsipas a negyeddöntőben saját magát késztette túlórára, hiszen hiába jutott a második játszmában két mérkőzéslabdához Felix-Auger Aliassime ellen, a kanadai kiharcolta a döntő szettet. A görög ennek ellenére összeszedte magát, és a harmadik felvonást csupán 1 játék elveszítésével abszolválta, ezáltal bejutott a legjobb 4 közé Cincinnatiben. Tsitsipasnak nem lesz egyszerű dolga az elődöntőben, hiszen a friss olimpiai bajnok Alexander Zverevvel találkozik. A német továbbra is remek formában teniszezik, és magabiztosan győzte le a norvég Casper Ruudot.

A mai napon este 7 órakor kerül sor az orosz házi elődöntőre Daniil Medvedev és Andrey Rublev között, majd éjfél körül veszi kezdetét az Alexander Zverev-Stefanos Tsitsipas összecsapás.

A negyeddöntők eredményei: 

Daniil Medvedev ( 1 )-Pablo Carreno Busta ( 7 ) 6/1 6/1

Andrey Rublev ( 4 )-Benoit Paire 6/2 3/6 6/3

Alexander Zverev ( 3 )-Casper Ruud ( 8 ) 6/1 6/3

Stefanos Tsitsipas ( 2 )-Felix Auger-Aliassime ( 12 ) 6/2 5/7 6/1

Kiemelt kép forrása: atptour.com