ATP Cincinnati: Rublev-Zverev döntőt rendeznek

Andrey Rublev és Alexander Zverev játssza a finálét az ATP 1000-es Cincinnati tornán. Az orosz teniszező honfitársát, Daniil Medvedevet győzte le, míg az olimpiai bajnok német a görög Stefanos Tsitsipast búcsúztatta az elődöntőben.

Daniil Medvedev igen meggyőző teljesítményt nyújtott ezen a héten is, és a fináléba jutásért a szintén orosz Andrey Rublevvel küzdött meg. A torontói bajnok ezt a találkozót is remekül indította, mivel 39 perc játék után 6-2-vel vezetést szerzett. A folytatásban Medvedev igyekezett lépésről-lépésre közelebb kerülni a győzelemhez, 4-3-as hátrányánál azonban egy hosszú gamet követően elveszítette a szerváját. Rublev kihasználta a kínálkozó esélyt, adogatóként lezárta a szettet, és 6-3-mal kiegyenlített. A harmadik felvonásban a két játékos 3-3-ig gond nélkül nyerte meg a szerváját, majd a végjátékra a fiatalabbik orosz tudott jobban összpontosítani. Rublev 3-3 után kétszer is breakelni tudott, aki így 6-3-ra behúzta a döntő szettet, ezáltal Monte Carlo után ismét ATP 1000-es tornán játszhat finálét.

Rublev először győzte le Medvedevet
Kép forrása: tennismajors.com

A második elődöntőben is kiélezett összecsapásra lehetett számítani, hiszen Alexander Zverev és Stefanos Tsitsipas mérte össze az erejét. A német kezdte jobban a mérkőzést, miután 2-2-nél elvette ellenfele adogatását, a saját szerváit pedig különösebb probléma nélkül hozta, és 6-4-gyel szettelőnybe került. Zverev hiába jutott break előnyhöz a második felvonásban, ezt követően kétszer is elveszítette az adogatását, Tsitsipas ennek köszönhetően 6-3-mal kiharcolta a döntő szettet. Már-már úgy nézett ki, hogy a görög teniszezhet a Cincinnati torna fináléjában, ugyanis a harmadik etapban 4-1-re vezetett. Zverev viszont hatalmas küzdött, és egy óriási csatában végül Tiebreakban megnyerte a döntő játszmát. A német teniszező egy 2 óra 43 percig tartó találkozón jutott be a fináléba, és szállhat harcba idei második Masters tornagyőzelméért.

Zverev óriási csatában múlta felül Tsitsipast
Kép forrása: localfobs.com

A Cincinnati torna fináléjában tehát Andrey Rublev és Alexander Zverev mérkőzik meg egymással magyar idő szerint este fél 11-kor. A orosz karrierje első ATP 1000-es tornagyőzelmét szerezheti meg, míg a német pályafutása során ötödször nyerhet Masters versenyt.

Az elődöntők eredményei: 

Andrey Rublev ( 4 )-Daniil Medvedev ( 1 ) 2/6 6/3 6/3

Alexander Zverev ( 3 )-Stefanos Tsitsipas ( 2 ) 6/4 3/6 7/6(4)

Kiemelt kép forrása: strrudel.com