US Open 2021: Fucsovics Márton drámai végjáték után búcsúzott

Fucsovics Márton az első fordulóban búcsúzott az idei US Openen. A magyar teniszező egy drámai végkimenetelű mérkőzésen végül öt szettben szenvedett vereséget az olasz Andreas Seppivel szemben. 

Fucsovics Márton megkezdte szereplését a 2021-es US Openen, és az első fordulóban az olasz Andreas Seppivel mérkőzött meg. A két játékos utoljára a 2019-es szófiai versenyen játszott egymás ellen, ahol a magyar két játszmában nyerni tudott.

Fucsovics számára remekül kezdődött a mérkőzés, miután a játszma elején, valamint a végén is breakelni tudott, és ennek köszönhetően 6-2-vel vezetést szerzett. A második felvonásban a magyar megkapta a lehetőséget arra 5-5-nél, hogy egy újabb fogadójáték abszolválása esetén a szettért szerválhasson. Ez a game viszont Seppié lett, ahogy a következő Fucsovics adogatójáték is, így az olasz egy küzdelmes játszmát megnyerve kiegyenlített. A harmadik etapban mind a két teniszező sorra kidolgozott fogadóelőnyöket, a break végül a tizedik játékban Seppinek jött össze, aki 6-4-re hozta a szettet, és egy játszmára került a továbbjutástól. Fucsovics nem tört össze a hátrány tudatában, és miután 6-2-re bezsebelte a negyedik szettet, az ötödik felvonás döntötte el ki jut be a második fordulóba.

A döntő játszmában Seppié volt az első break, a magyar játékos viszont azonnal vissza tudott jönni, és miután 6-5-ös hátrányánál meccslabdát is hárított, Tiebreak döntött a továbbjutás sorsáról. A rövidítés óriási izgalmakat hozott, ahol sokáig úgy tűnt Fucsovics végül célba érhet. A nyíregyházi teniszező azonban 6-4 után két mérkőzéslabdát pazarolt el egy kettős hibával és egy könnyelmű tenyeres rontással. Ezt követően mind a két játékos befejezhette volna a találkozót, majd egy idegőrlő harc végén Seppi 14-13-as vezetésnél kellően bátor tenisszel, és lezárásként egy magabiztos lecsapással 4 óra 8 perc játék után véget vetett a mérkőzésnek.

Fucsovics Márton tehát búcsúzik egyesben az idei US Opentől, Seppinek pedig következik a Hubert Hurkacz elleni találkozó a második fordulóban.

A mérkőzés végeredménye: 

Andreas Seppi-Fucsovics Márton 2/6 7/5 6/4 2/6 7/6(13)

Kiemelt kép forrása: eurosport.hu