US Open 2021: Ismét nagyszerű tenisszel rukkolt elő Alexander Zverev

2021. szeptember 8.
by cort

Harmadikként a friss olimpiai bajnok Alexander Zverev jutott a legjobb négy közé az idei US Openen. A német játékos a korábban Khachanovot, és Shapovalovot is búcsúztató Lloyd Harrisel találkozott.

A dél-afrikai leginkább az első szettben tudta tartani a lépést a nagyszerű formában teniszező Zverevvel, de hiába vezetett 5-3-ra, és volt szettlabdája a játszmát lezáró rövidítésben, a végén a német koncentált jobban, és zsebelte be a szettet. A folytatásban is a negyedik helyen kiemelt játékos maradt lendületben, és egy játszma eleji breaknek köszönhetően 6-3-ra behúzta a második felvonást is. A harmadik szettben még inkább kinyílt az olló a két teniszező között, Zverev nagyszerű megoldásokkal elhúzott 4-0-ra, és végül 6-4-gyel lezárta a meccset.

Zverev számára alighanem a legjobb négy között kezdődik meg igazán az idei torna, ahol a Novak Djokovic – Matteo Berrettini mérkőzés győztesével találkozik. A német karrierje során Grand Slam tornán még sosem nyert top tízes játékos ellen, így fel lesz adva neki a feladat az elődöntőben.