ATP Bécs: Fucsovics Márton az első fordulóban búcsúzott

Fucsovics Márton számára hamar véget ért a bécsi ATP 500-as torna. A magyar teniszező az első fordulóban a brit Cameron Norrie ellen szenvedett kétszettes vereséget. 

Fucsovics Mártonnal nem volt kegyes a bécsi sorsolás, hiszen első mérkőzésén a friss Indian Wells-i bajnok  Cameron Norrieval kellett megmérkőznie. A magyar játékosnak ráadásul nem is volt túlságosan fényes az egymás elleni statisztikája a brittel szemben, hiszen eddigi két találkozójukat egyaránt Norrie nyerte meg.

Fucsovics remekül indította a mérkőzést, és pillanatok alatt 4-1-es vezetésre tett szert. Norrie a hátrány tudatában összeszedte magát, és miután a következő négy játékot zsinórban behúzta, 5-4-nél már az első szett megnyeréséért adogathatott. A magyar teniszező még időben kapcsolt, eltüntette a brit break előnyét, így a döntés a Tiebreakra maradt. A rövidítésben 4-4-ig fej-fej mellett haladt a két játékos, majd Norrie maradt a higgadtabb, aki a soron lévő három ponton bezsebelte, és így 7-6-tal szettelőnybe került. Az elveszített első játszma nagy hatást gyakorolt Fucsovicsra, aki egy szempillantás alatt 5-0-ás hátrányban találta magát. A magyar teniszező a becsületjátékot ugyan megcsinálta, azonban Norrie 6-1-gyel lezárta a találkozót. A brit a második fordulóban a kanadai Felix Auger-Aliassime-val játszik.

A mérkőzés végeredménye: 

Cameron Norrie-Fucsovics Márton 7/6(4) 6/1