Federer: manapság könnyebb dominálni a teniszben

2021. október 30.
by Opistho

Roger Federer néhány hete a brit GQ magazinnak adott interjút és többek között arról is beszélt, hogy szerinte lesz-e még a teniszben olyan dominancia, amit ő, Nadal és Djokovic mutattak fel, illetve a visszavonulás témájáról is megosztotta gondolatait.

Federer a nemrég megjelent interjúban érdekes véleményt fogalmaz meg arról, hogy mennyiben jelent mást manapság dominálni a teniszben, mint egykor. Az alábbi kérdésre adta ezt a választ:

GQ magazin: -Gondolod, hogy újra látjuk még a bajnokok ilyen korszakát?

Federer: -Szerintem igen. Azt érzem, hogy manapság – anélkül, hogy bármit is elvitatnék, amit Rafa, Novak vagy akár én magam elértem – de, tudod, úgy érzem, hogy manapság könnyebb dominálni a különböző felületeken. Annak idején, igen, volt, hogy három füves pályás (Grand Slam) torna is volt, de talán a különbségek is kisebbek voltak. Úgy érzem, hogy régebben voltak keménypályás játékosok, salakpályás játékosok és nem voltak sokan, akik minden felületen tudtak játszani. Persze, Borg megcsinálta, de a dolgok akkor is mások voltak. A játékosok nem hajszolták egyik Grand Slam győzelmet a másik után, egyik rekordot a másik után. Manapság ez a stratégia a karriered része. Szóval igen, egy új, rendkívüli játékos szerintem meg fogja dönteni a mi 20 Grand Slam-es rekordunkat végül, ha nem is máról holnapra.

Az interjúban Federer a visszavonulással kapcsolatban is beszélt.

GQ magazin: -A visszavonulásnak mikor jön majd el az ideje?

Federer: -Akkor, amikor – mint minden sportoló – egyszerűen csak tudod, hogy itt az idő. Én biztosan nem fogom csak azért fogja folytatni, mert folytatni akarom. Tudod, még mindig szeretnék bemutatómeccseket játszani, szórakozni, boltokba menni olyan helyeken, ahol még soha nem jártam. A rajongók sokat jelentenek nekem, de nem akarok ártani a testemnek. Még mindig szeretnék a gyerekeimmel szaladgálni és síelni is.

A kiemelt kép forrása: bnpparibasopen.com