ATP Párizs: Djokovic-Hurkacz és Zverev-Medvedev elődöntőket rendeznek

Kialakult az elődöntő párosítása az ATP 1000-es párizsi tornán. A legjobb 4 között a világelső Novak Djokovic a lengyel Hubert Hurkacz-cal mérkőzik meg, az alsó ágon a papírformának megfelelően jöhet az Alexander Zverev-Daniil Medvedev összecsapás. 

A felső ágon Novak Djokovicra igen komoly erőpróba várt, hiszen a múlt héten Szentpéterváron finalista Taylor Fritz-cel mérkőzött meg. A világelső azonban annak ellenére, hogy a találkozón három alkalommal is elveszítette az adogatását, két szettben búcsúztatta amerikai vetélytársát, 6/4 6/3 arányban. A szerb így készülhet az elődöntőre, ahol Hubert Hurkacz lesz az ellenfele. A lengyel egy óriási csatát nyert meg az ausztrál James Duckworth-el szemben, aminek következtében már biztos, hogy ott lesz az év végi torinói világbajnokságon.

Hurkacz-cal lett teljes a torinói világbajnokság névsora
Kép forrása: beinsports.com

Az alsó ágon összejött a sokak által várt Alexander Zverev-Daniil Medvedev álomelődöntő. Mind a két játékos szoros meccsre kényszerült a negyeddöntőben, azonban egyiküknek sem kellett túlóráznia. A német teniszező a már szintén vb-résztvevő Casper Ruudot búcsúztatta, még az idei US Open bajnoka egy igen színvonalas mérkőzésen állította meg a hazai közönség legnagyobb bánatára Hugo Gastont.

Gaston hősiesen küzdött, de végül Medvedev jutott tovább
Kép forrása: tellerreport.com

A mai napon tehát az elődöntőket rendezik a párizsi Bercy Arénában. Délután kettő órakor Novak Djokovic és Hubert Hurkacz méri össze az erejét, őket követi az Alexander Zverev-Daniil Medvedev rangadó.

A negyeddöntők eredményei: 

Novak Djokovic ( 1 )-Taylor Fritz 6/4 6/3

Hubert Hurkacz ( 7 )-James Duckworth 6/2 6/7(4) 7/5

Alexander Zverev ( 4 )-Casper Ruud ( 6 ) 7/5 6/4

Daniil Medvedev ( 2 )-Hugo Gaston 7/6(7) 6/4

Kiemelt kép forrása: apnews.com