ATP Párizs: Jöhet a US Open döntő visszavágója

Novak Djokovic és Daniil Medvedev jutott be a párizsi ATP 1000-es verseny fináléjába. A szerb egy küzdelmes meccsen győzte le Hubert Hurkaczot, míg az orosz káprázatos tenisszel mattolta Alexander Zverevet. 

Novak Djokovic továbbra is harcban volt azért, hogy 2019 után ismét döntőt játszhasson a Bercyben. A világelsőnek ehhez le kellett győznie a már biztos vb-résztvevő Hubert Hurkaczot. A találkozó magabiztos adogatójátékokkal kezdődött, majd 4-3-nál a lengyel használta ki az első adandó lehetőséget a breakre, egy gammel később pedig 6-3-mal vezetést szerzett. Djokovic tudott némileg emelni a játéka színvonalán, és nagyon úgy nézett ki könnyen fordíthat. A szerb 6-0-ra nyerte meg a második felvonást, ráadásul a döntő játszmában is már 4-1-es előnyben teniszezhetett. Hurkacz azonban remekül küzdött, és többek között meccslabdát is hárítva kiharcolt egy mindent eldöntő rövidítést. A Tiebreakban fej-fej melletti küzdelmet láthatott a párizsi nagyérdemű, ahol viszont fejben Djokovic bizonyult erősebbnek, és végül egy 2 óra 20 percig tartó mérkőzésen bejutott a fináléba.

Djokovic nagy csatára kényszerült Hurkacz-cal szemben
Kép forrása: asianewsday.com

A párizsi torna második elődöntőjében előzetesen óriási rangadóra lehetett számítani Alexander Zverev és Daniil Medvedev között, ezt azonban az orosz egészen máshogy gondolta. A US Open idei bajnoka ezen a mérkőzésen valami egészen brutális játékkal búcsúztatta a nyár óta bombaformában lévő német vetélytársát. Medvedev győzelméhez nem férhetett kétség, hiszen úgy veszített mindösszesen négy gamet, hogy csupán 8 ki nem kényszerített hibát vétett. Az orosz nyerte tehát a tavalyi párizsi finálé visszavágóját, és egy lépésre került a címvédéstől.

Medvedev semmi esélyt nem adott Zverevnek a második elődöntőben
Kép forrása: atptour.com

Novak Djokovic visszaül a trónra Párizsban, vagy Daniil Medvedev nem hagyja magát letaszítani onnan? Az első és a második kiemelt fináléja holnap délután 3 órakor veszi kezdetét.

Az elődöntők eredményei: 

Novak Djokovic ( 1 )-Hubert Hurkacz ( 7 ) 3/6 6/0 7/6(5)

Daniil Medvedev ( 2 )-Alexander Zverev ( 4 ) 6/2 6/2

Kiemelt kép forrása: tomsguide.com