Novak Djokovic visszaült a trónra Párizsban

Novak Djokovic nyerte a US Open döntő visszavágóját a párizsi ATP 1000-es torna fináléjában. A szerb teniszező egy igen magas színvonalú mérkőzésen győzte le Daniil Medvedevet. 

A párizsi verseny fináléjának nem is lehetett volna erősebb a párosítása, hiszen nem egyszerűen a világranglista első és második helyezettje találkozott, hanem az a két játékos, akik idén 3-1 arányban osztoztak a Grand Slam trófeákon. Novak Djokovicot egyértelműen fűtötte a revans, hiszen a US Openen Medvedev egy történelmi tettől fosztotta meg.

Medvedev úgy kezdte ezt a finálét, ahogy azt Zverev elleni mérkőzést abbahagyta. Az első két gameben egyetlen hibát sem vétett, ezáltal magabiztosan jutott 2-0-ás vezetéshez. Djokovic ezt követően már jóval élesebben teniszezett, és ennek köszönhetően pillanatok alatt kiegyenlített. A világelső fokozatosan átvette az irányítást, viszont az, hogy Medvedev elkerülte a break hátrányt, visszaterelte abba a mederbe a játék képét, ahogyan az elindult. Az orosz ismét makulátlanul teniszezett, és miután a 3-3 után lévő négy játékból hármat is bezsebelt, 6-4-gyel szettelőnybe került.

Medvedev igen kemény csatában szerzett vezetést
Kép forrása: tennis.com

Djokovictól megszokhattuk, hogy a nehéz helyzet ellenére képes feljebb kapcsolni egy fokozattal, és ez most is így történt. A szerb a második felvonás negyedik játékában elnyerte Medvedev adogatását, majd nem sokkal később már megérkezett az döntő játszma kapujába. Az orosz teniszező azonban nem adta könnyen az egyenlítést a világelsőnek, hiszen 5-3-nál egy igen küzdelmes gamet láthatott a párizsi közönség. Djokovicnak három fogadóelőnyt is hárítania kellett, majd végül a harmadik játszmalabdáját értékesítve nagy nehezen lezárta a szettet.

Djokovic emelni tudott a játéka színvonalán, és kiegyenlített
Kép forrása:

Késhegyig menő ütközet vette kezdetét, és megtippelhetetlen volt ki érhet végül győztesen a célba, hiszen mind a két játékos nagyon magas szinten teniszezett. Erre a kérdésre a harmadik etap közepétől kaptuk meg igazán a választ, amikor Medvedev kezdett fejben fáradni, és 2-2 után egyre több könnyelmű hibát vétett, aminek következtében zsinórban három játékot bukott el. Djokovic 5-2-nél a mérkőzés megnyeréséért szerválhatott, ám az első lehetőségnél még megtorpant. Medvedev azonban nem tudott ebből erőt meríteni, továbbra is jöttek a rontások, majd az első meccslabdánál Djokovic a maga megszokott módján befejezte a találkozót. A szerb teniszező egy 2 óra 16 percig tartó mérkőzésen lett 2019 után ismét Párizs bajnoka.

Djokovic a végére felőrölte Medvedet, így 2019 után ismét megnyerte a párizsi 1000-es viadalt
Kép forrása: twitter.com

Novak Djokovic ismét megmutatta miért lett hetedszer is világelső az év végén. A szerb teniszező döcögve és igencsak rozsdásan teniszezett az egész hét során, de amikor igazán kellett több fokozattal feljebb tudott kapcsolni, és legyőzött egy bombaformában lévő Medvedevet a döntőben. Djokovic tehát visszaült a trónra Párizsban, és igen nagy önbizalommal várhatja a jövő hét után kezdődő torinói világbajnokságot.

A döntő végeredménye: 

Novak Djokovic ( 1 )-Daniil Medvedev ( 2 ) 4/6 6/3 6/3