ATP Finals: Kialakult a csoportbeosztás

Elkészült a csoportbeosztás a férfi teniszezők évzáró megmérettetésére, az ATP-világbajnokságra, ami idén új helyre költözött, így az olaszországi Torinóban először kerül megrendezésre a torna november 14-21. között.

A Zöld csoportba került a világelső szerb Novak Djokovic, aki egy esetleges tornagyőzelmével utolérné a hatszoros győztes svájci Roger Federert. A világelső tavaly egy végletekig kiélezett mérkőzésen kapott ki az elődöntőben az osztrák Dominic Thiemtől, aki idén sérülés miatt marad távol a tornától. A görög Stefanos Tsitsipas javíthat még ebben a kvartettben, hiszen tavaly nem sikerült továbbjutnia az elődöntőbe sem. Ebbe a négyesbe került még a tavaly szintén a csoportkörben kieső orosz Andrey Rublev is, aki idén a rotterdami ATP 500-as viadalt tudta megnyerni. Újoncként mutatkozik be idén az ATP-világbajnokságon a norvég Casper Ruud, aki idén már öt tornagyőzelmet tudhat magáénak.

A Vörös csoportba került a címvédő orosz Daniil Medvedev, aki karrierje csúcsaként győzni tudott az év utolsó Grand Slam tornáján New Yorkban, és nem talált legyőzőre a kanadai mesterversenyen sem. Medvedev idén ismét összecsaphat a német Alexander Zverevvel az ATP-világbajnokság keretein belül, a két játékos tavaly is egy csoportba került, akkor az orosz két játszmában bizonyult jobbnak. Ebben a csoportban bizonyíthat még az idei wimbledoni döntős olasz Matteo Berrettini, akinek nem lesz könnyű dolga, ha tovább akar jutni az elődöntőbe. A második újonc idén a lengyel Hubert Hurkacz lesz, akinek sikerült idén megnyernie a Miami mesterversenyt, és legyőzte a svájci Roger Federert a wimbledoni negyeddöntőben.

Vasárnap a Daniil Medvedev (2.) – Hubert Hurkacz (7.) és az Alexander Zverev (3.) – Matteo Berrettini (6.) mérkőzésekkel rajtol az idei ATP Finals küzdelmei.

A mérkőzéseket a Eurosport 2-n láthatjátok vasárnap 14:00-tól.

ATP TOUR FINALS

ZÖLD CSOPORT

Novak Djokovic (1.)

Stefanos Tsisipas (4.)

Andrey Rublev (5.)

Casper Ruud (8.)

VÖRÖS CSOPORT

Daniil Medvedev (2.)

Alexander Zverev (3.)

Matteo Berrettini (6.)

Hubert Hurkacz (7.)

kiemelt kép: atptour.com