Next Gen ATP Finals: Alcaraz-Korda döntőt rendeznek

2021. november 12.
by Airon

Kialakult a döntő párosítása a milánói Next Gen ATP Finals-ön. A fináléba a papírformának megfelelően Carlos Alcaraz és Sebastian Korda jutott be. 

Az első elődöntőben Sebastian Korda-nak rendesen meg kellett szenvednie a döntőbe kerülésért. Az amerikai házi mérkőzésen ugyanis Brandon Nakashima igen kemény csatára késztette a 21 éves játékost. Korda hiába nyerte meg nehéz harc árán 4-3 arányban az első játszmát, a következő két szettet Nakashima viszonylag magabiztosan behúzta. Korda-ban viszont még maradt a végjátékra némi tartalék, és miután egyaránt 4-2-vel elvitte a negyedik és az ötödik felvonást, így egy végletekig kiélezett küzdelemben kiharcolta a finálét.

Korda óriási csatában győzte le Nakashimát
Kép forrása: nextgenatpfinals.com

A második elődöntő már nem hozott késhegyig menő ütközetet, hiszen Carlos Alcaraz sima három játszmában legyőzte az argentin Sebastian Baezt. A spanyol teniszező 4-2-re nyerte meg az első szettet, majd miután 4-1-gyel abszolválta a második etapot, hamar a finálé kapujában volt. A harmadik felvonásban Baeznek komoly esélye adódott a breakre, és ezáltal arra, hogy némileg izgalmasabbá tegye a találkozót. Az argentin azonban elszalasztotta ezt a lehetőséget, amit Alcaraz a mérkőzés lezárásával büntetett meg. A spanyol játékos 1 óra 4 perc játék után jutott be a fináléba.

Alcaraz könnyedén nyerte a második elődöntőt Baezzel szemben
Kép forrása: nextgenatpfinals.com

Holnap tehát álomdöntő következik a Next Gen ATP Finals-ön, hiszen az első és a második kiemelt csatájára kerül sor.

Az elődöntők eredményei: 

Carlos Alcaraz ( 1 )-Sebastien Baez ( 6 ) 4/2 4/1 4/2

Sebastian Korda ( 2 )-Brandon Nakashima ( 4 ) 4/3(3) 2/4 1/4 4/2 4/2

Kiemelt kép forrása: tennisnet.com