ATP Finals 2021: Medvedev nyerte a nap slágermeccsét

Daniil Medvedev nyerte a vörös csoport rangadóját. Az orosz teniszező egy végletekig kiélezett mérkőzésen győzte le Alexander Zverevet. A vörös csoport leginkább várt mérkőzése következett a torinói világbajnokságon, hiszen Alexander Zverev és Daniil Medvedev mérte össze az erejét. A németnek volt oka a visszavágásra, hiszen a párizsi mesterverseny elődöntőjében egy igen csúnya verésbe szaladt bele az orosszal szemben.

Medvedev számára kezdődött sokkal jobban a találkozó. A címvédő rögtön elnyerte ellenfele adogatását, majd miután megmenekült a szervája elvesztésétől, 3-0-ra el tudott lépni. A folytatásban már Zverev nem igazán volt képes érvényesülni fogadóként, ennek köszönhetően Medvedev 6-3-mal vezetést szerzett. Az orosz könnyed szerrel lezárhatta volna két játszmában a mérkőzést, azonban nagy árat fizetett azért, hogy 3-3-nál nem vette el Zverev adogatását. A második felvonásról így rövidítés döntött, amit a német tudott 7-3 arányban bezsebelni, aki így kiegyenlített. A harmadik etapban egymást követték 5-5-ig a magabiztos adogatójátékok, az egyetlen fogadóelőnyt pedig Zverev szalasztotta el. Következhetett hát egy idegőrlő újabb Tiebreak, ahol a 2018-as világbajnok remek pozícióba került, hiszen már 4-2-re is vezetett. Medvedev azonban ekkor megemberelte magát, zsinórban négy pontot könyvelhetett el magáénak, ezáltal két mérkőzéslabdához jutott. Zverev ugyan ezeket még hárítani tudta, 7-6-os hátránynál azonban a harmadikat már nem, így az orosz egy késhegyig menő ütközetet tudott sikerrel abszolválni.

Medvedev óriási csatában múlta felül Zverevet
Kép forrása: atptour.com

Medvedev tehát kedvező helyzetből várhatja a Jannik Sinner elleni mérkőzést, még Alexander Zverevnek minden bizonnyal meg kell dolgoznia a továbbjutásért. A csoport másik mérkőzése hamarosan kezdődik a Matteo Berrettini helyére kényszerűségből beugró Jannik Sinner, valamint a lengyel Hubert Hurkacz között.

A mérkőzés végeredménye: 

Daniil Medvedev ( 2 )-Alexander Zverev ( 3 ) 6/3 6/7(3) 7/6(6)

Kiemelt kép forrása: reuters.com