ATP Finals 2021: Zverev könnyedén legyőzte Hurkaczot, és elődöntős

Alexander Zverev legyőzte Hubert Hurkaczot, és így biztossá vált, hogy ott lesz a torinói világbajnokság elődöntőjében. A németre a legjobb 4 között Novak Djokovic vár ellenfélként. 

A torinói világbajnokság Vörös csoportjában az utolsó forduló vette kezdetét. Alexander Zverevnek mindenképpen nyernie kellett a lengyel Hubert Hurkacz-cal szemben, hogy maradjon esélye a továbbjutásra. A két játékos utoljára az idei madridi torna nyolcaddöntőjében találkozott egymással, ahol a német tudott nyerni.

A mérkőzést Zverev kezdte sokkal jobban, aki Hurkacz rengeteg ki nem kényszerített hibájának köszönhetően 4-0-ra ellépett. A német a folytatásban is meggyőzően szervált, és ezáltal 6-2-vel vezetést szerzett. A második felvonásban a lengyel némileg fel tudott javulni adogatóként, és egy darabig a 2018-as világbajnoknak kellett az eredmény után futnia. Zverev a játszma második felében viszont elkezdte szorongatni Hurkaczot fogadóként, és ennek 4-4-nél lett meg az eredménye. A német a szetten belüli harmadik break labdáját már értékesíteni tudta, majd a következő játékban adogatóként lezárta a mérkőzést.

Zverev könnyen nyert Hurkacz ellen, így csoport másodikként elődöntős 
Kép forrása: tennismajors.com

Zverev magabiztos győzelmével biztosította a helyét az elődöntőben, ahol majd a világelső Novak Djokovic-csal mérkőzik meg.

A mérkőzés végeredménye: 

Alexander Zverev ( 3 )-Hubert Hurkacz ( 8 ) 6/2 6/4

Kiemelt kép forrása: tennismajors.com