WTA Finals 2021: Garbine Muguruza diadalmaskodott

Garbine Muguruza végső győzelmével zárult a hölgyek év végi világbajnoksága. A spanyol teniszező a fináléban két szettben győzte le az észt Anett Kontaveitet. 

A finálét rendezték meg az éjszaka folyamán a Guadalajarában zajló WTA Finals-ön. A döntőben Garbine Muguruza és Anett Kontaveit mérte össze az erejét. A spanyol magabiztosan búcsúztatta honfitárását, Paula Gibert Badosát, míg az észt egy nagy csatát nyert meg a görög Maria Sakkarival szemben.

A két játékos egy gyors break váltást követően jutott el 3-3-ig, onnantól kezdve viszont már csak Muguruza tudott újabb játékot nyerni a játszma folyamán, aki így 6-3-mal került szettelőnybe. A második felvonás közepén Kontaveit szorongatott jobban fogadóként, aminek eredményeképpen 3-3-nál elvette ellenfele adogatását. Az észt játékos azonban az egyenlítés kapujában megtorpant, ezt pedig a spanyol kíméletlenül megbüntette. Muguruza 7-5 arányban zsebelte be a második etapot, ezáltal megnyerte a 2021-es WTA Finals-t.

Muguruza személyében először nyert spanyol játékos egyéni világbajnokságot a hölgyeknél
Kép forrása: thewillnigeria.com

Garbine Muguruza számára nem kezdődött egyszerűen ez a világbajnokság, hiszen igen nyögvenyelősen jutott tovább a csoportkörből. A spanyol a végjátékra viszont képes volt egy fokozattal feljebb kapcsolni, az elődöntőben Badosát, majd a fináléban Kontaveitet is játszmaveszteség nélkül győzte le. A 28 éves teniszezőnő így megszerezte karrierje tizedik egyéni WTA tornagyőzelmét.

A döntő végeredménye: 

Garbine Muguruza ( 6 )-Anett Kontaveit ( 8 ) 6/3 7/5

Kiemelt kép forrása: redacaoemcampo.com