ATP Finals 2021: Medvedev óriási csatában győzte le Sinnert

Daniil Medvedev veretlenül nyerte meg a torinói világbajnokság Vörös csoportját. Az orosz teniszező ugyanis két mérkőzéslabda hárítását követően múlta felül Jannik Sinnert. 

Daniil Medvedev már biztos csoportelsőként várhatta a Jannik Sinner elleni összecsapást. A hazai közönség igyekezte egy szép búcsúra feltüzelni az olasz játékost, ám érezhető volt, nem lesz Sinnernek egyszerű dolga, hiszen a két teniszező eddigi 2 mérkőzését egyaránt Medvedev nyerte meg.

Nagyon úgy nézett ki a mérkőzés elején, hogy ez egyértelműen Medvedev estéje lesz. Az orosz teniszező az első játszmában szigorú erődemonstrációt tartott, és lenullázta ellenfelét. Sinner a második felvonásra érkezett meg játékban, ugyan korán breakelni is tudott, de előnye hamar elszállt. A játszmát végül rövidítés döntötte el, amit szoros küzdelemben Sinner tudott bezsebelni, aki így 7-6-tal kiegyenlített. Az olasz igen nagy töltetet kapott a második etap megnyerésétől, és a harmadik játszmában is elvette Medvedev adogatását, ám ez a fór ismét rövid életűnek bizonyult. Nem sokkal később következhetett a mindent eldöntő Tiebreak, ahol Medvedev egy végletekig kiélezett szituációban maradt higgadtabb, hiszen úgy szerezte meg végül a győzelmet, hogy két mérkőzéslabdát is hárított.

Daniil Medvedev így veretlenül nyerte meg a torinói világbajnokság Vörös csoportját, és igen jó formában várja a torna végjátékát.

A mérkőzés végeredménye: 

Daniil Medvedev ( 2 )-Jannik Sinner ( 9 ) 6/0 6/7(5) 7/6(8)

Kiemelt kép forrása: nittoatpfinals.com