ATP Finals 2021: Alexander Zverev 2018 után lett ismét világbajnok

Alexander Zverev végső győzelmével zárult a 2021-es torinói világbajnokság. A német teniszező a fináléban rendkívül meggyőző játékkal győzte le az orosz Daniil Medvedevet. 

Fantasztikus párosítást láthattunk a 2021-es Nitto ATP Finals döntőjében. Két olyan játékos találkozott egymással, aki már tudta milyen érzés megnyerni a férfi teniszezők év végi világbajnokságát. A fináléban a címvédő Daniil Medvedev és a 3 évvel ezelőtti győztes, Alexander Zverev mérte össze az erejét. Kettejüknek nem ez volt az első összecsapása ezen a tornán, hiszen kedden az orosz egy végletekig kiélezett mérkőzést tudott megnyerni a csoportkörös küzdelmek során.

A mai találkozót a pár nappal ezelőttihez képest Zverev kezdte sokkal jobban. A német hamar eljutott az első fogadóelőnyig, amiből a második esélyre már le is tudott csapni. Az olimpiai bajnok 3-1-es vezetésénél még a dupla break előnyre is szert tehetett volna, ám Medvedev ezt a játékot a maga javára fordította. A szetthátránytól viszont nem menekült meg az orosz. Ez viszont borítékolható volt, hiszen Zverev az egész első játszmában makulátlanul adogatott, mindösszesen 5 pontot veszített a saját szervája mögött, és ennek köszönhetően 6-4-gyel vezetést szerzett.

Zverev meggyőző játékkal került szettelőnybe
Kép forrása: tennismajors.com

A második felvonás is Zverev szájíze szerint kezdődött. A német már a legelső játékban break labdához jutott, és nem teketóriázott sokat, értékesítette azt. A 2018-as győztes a folytatásban is rendkívül hatékonyan adogatott, és igen kevés esélyt adott ellenfelének egyáltalán arra, hogy saját szervája mögött szoros játék alakuljon ki. Medvedev ebben a játszmában csupán egyetlen alkalommal, 3-2-es hátrányánál tudott eljutni fogadóként 40-egyenlőig, de abból sem született break. Ekkor az orosz ellőtte az utolsó puskaporát is, innentől kezdve Zverev ismét különösebb probléma nélkül hozta a szerváit, és egy 6-4-re megnyert szettel 1 óra 16 perc játék után bezsebelte a világbajnoki címet.

Zverev a fináléban visszavágott a keddi vereségért Medvedevnek
Kép forrása: reuters.com

Alexander Zverev megérdemelten nyerte meg a torinói világbajnokságot. A német jóval nehezebb utolsó két mérkőzés elé nézett azok után, hogy csak második lett a csoportjában. A végjátékra azonban az olimpiai bajnok emelni tudott a játéka színvonalán, és két pokolian nehéz ellenfél gratulációját fogadhatta. Zverev 2018 után húzta be ismét a világbajnokságot, és egyben elsőként tudott diadalmaskodni Torinóban.

A mérkőzés végeredménye: 

Alexander Zverev ( 3 )-Daniil Medvedev ( 2 ) 6/4 6/4

Kiemelt kép forrása: twitter.com